Τρεις πυροσβέστες έχασαν τη ζωή τους και άλλοι δύο τραυματίστηκαν σοβαρά στην προσπάθειά τους να κατασβήσουν μια μεγάλη δασική πυρκαγιά στο βόρειο Μαρόκο η οποία, σύμφωνα με την προκαταρκτική έρευνα, προήλθε από ανθρώπινο χέρι.

Οι πέντε πυροσβέστες επέβαιναν σε ένα όχημα το οποίο έπεσε σε χαράδρα, όπως ανέφεραν οι τοπικές αρχές στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Τέσσερις άνδρες, ύποπτοι για εμπρησμό, συνελήφθησαν και θα προσαχθούν ενώπιον δικαστηρίου, ανέφεραν επίσης οι αρχές της επαρχίας Μντικ-Φνίντεκ, κοντά στο λιμάνι της Ταγγέρης.

Με βάση τους πρώτους υπολογισμούς, από την πυρκαγιά έχουν γίνει στάχτη περίπου 900 στρέμματα δασικής έκτασης. Οι πυροσβεστικές δυνάμεις, με τη βοήθεια και αεροσκαφών Καναντέρ, δίνουν μάχη με τις φλόγες, ώστε να προλάβουν την εξάπλωση της πυρκαγιάς σε κατοικημένες περιοχές.

Τον περασμένο μήνα τέσσερις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε δασικές πυρκαγιές στο βόρειο Μαρόκο. Στα τέλη Ιουλίου ένας χωρικός τέθηκε υπό κράτηση με την κατηγορία του εμπρησμού εξ αμελείας στην επαρχία Λαράς.

news.gr