Στην Τ.Κ. Σκουτεσιάδας του Δήμου Αγρινίου τοποθετήθηκε κατόπιν υπόδειξης της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, μεταλλικό σιλό αποθήκευσης νερού πυρόσβεσης που αποτελεί μέρος του αντίστοιχου εξοπλισμού τον οποίο προσέφερε ο Όμιλος ΤΙΤΑΝ στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας στο πλαίσιο οργάνωσης της αντιπυρικής προστασίας.

Η τοποθέτηση της φορητής δεξαμενής έγινε παρουσία της Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας Μαρίας Σαλμά και του Διοικητή Π.Υ. Αγρινίου Αντιπύραρχου Ευστράτιου Πετράκη, ενώ παρευρέθηκαν επίσης, ο προϊστάμενος Πολιτικής Προστασίας Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας, Νικ. Νικολόπουλος και ο Πρόεδρος της Τ.Κ. Σκουτεσιάδας, Γεώργιος Μπάνης.

Σε δήλωσή της η Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας Μαρία Σαλμά σημειώνει:

«Η τοποθέτηση των σιλοφόρων μεταλλικών δεξαμενών σε σημεία επικινδυνότητας αποτελεί ένα ακόμη μέσο προστασίας και πυρόσβεσης, ειδικά σε περιοχές όπου κατά το πρόσφατο παρελθόν έχουν εκδηλωθεί επικίνδυνες πυρκαγιές κατά τη διάρκεια του Σεπτεμβρίου.

Η αποθήκευση νερού σε περίπτωση συμβάντος θα συμβάλλει στην επιτυχή και έγκαιρη αντιμετώπισή του από τις Πυροσβεστικές δυνάμεις. Βαδίζοντας πλέον προς το τέλος της αντιπυρικής περιόδου, ελπίζουμε κι ευχόμαστε όλα να ολοκληρωθούν ομαλά και χωρίς κίνδυνους».

agriniopress.gr

Σκουτεσιάδα Αιτωλοακαρνανίας: Τοποθετήθηκε μεταλλικό σιλό αποθήκευσης νερού πυρόσβεσης