Διπλασιάζεται η πυροσβεστική ικανότητα της ΕΕ

14/09/2022
by
Διπλασιάζεται η πυροσβεστική ικανότητα της ΕΕ

«Σήμερα να ανακοινώσω ότι θα διπλασιάσουμε την πυροσβεστική μας ικανότητα τον επόμενο χρόνο», τόνισε η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν στην ομιλία της για την Κατάσταση της Ένωσης, κάνοντας αναφορά στην Ελλάδα.

Η φον ντερ Λάιεν σημείωσε ότι «πρέπει επίσης να είμαστε καλύτερα εξοπλισμένοι για να χειριστούμε το μεταβαλλόμενο κλίμα» και προσέθεσε ότι «η καταστροφική δύναμη των ακραίων καιρικών συνθηκών είναι πολύ μεγάλη για να μπορέσει οποιαδήποτε χώρα να αγωνιστεί μόνη της».

«Αυτό το καλοκαίρι στείλαμε αεροπλάνα από την Ελλάδα, τη Σουηδία και την Ιταλία για την καταπολέμηση των πυρκαγιών στη Γαλλία και τη Γερμανία. Αλλά καθώς οι καταστροφές γίνονται πιο συχνές και πιο έντονες, η Ευρώπη θα χρειαστεί περισσότερη δυναμικότητα», υπογράμμισε η Πρόεδρος της Επιτροπής.

Επισήμανε ότι «η ΕΕ θα αγοράσει άλλα 10 ελαφρά αμφίβια αεροσκάφη και τρία ελικόπτερα για να προσθέσει στον στόλο. Αυτή είναι η ευρωπαϊκή αλληλεγγύη στην πράξη».

insider.gr

Don't Miss

Πυρκαγιά σε μηχάνημα έργου στην Άργενο Λέσβου

Πυρκαγιά σε μηχάνημα έργου στην Άργενο Λέσβου

Πυρκαγιά ξέσπασε σήμερα το πρωί (29/11) σε μηχάνημα έργου στην
Μεγάλη πυρκαγιά ΤΩΡΑ στην Σητεία Κρήτης (Φώτο)

Μεγάλη πυρκαγιά ΤΩΡΑ στην Σητεία Κρήτης (Φώτο)

Μεγάλη πυρκαγιά στην περιοχή Αχλάδια Σητείας στην Κρήτης. Στο σημείο