Μια ακόμα σύγχρονη κτιριακή υποδομή ετοιμάζεται στο Νομό Σερρών. Αυτή της νέας πυροσβεστικής υπηρεσίας του νομού μας σύμφωνα με την εφημερίδα Ελεύθερο Βήμα Σερρών.

Όπως μαθαίνω εγκαταστάθηκε ήδη ο εργολάβος και ήδη ξεκίνησαν οι εργασίες για το νέο πυροσβεστικό σταθμό.

Υπενθυμίζουμε πώς το αίτημα για νέο κτίριο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας υλοποιείται έπειτα από αναμονή πολλών δεκαετιών και επιτέλους οι Σέρρες θα αποκτήσουν ένα πολυδύναμο και αναβαθμισμένο επιχειρησιακό κέντρο, μια σύγχρονη κτιριακή υποδομή, αντάξια της σημαντικότητας του ρόλου που καλείται να διαδραματίσει τη προστασία της ανθρώπινης ζωής, η προάσπισης της περιουσίας των πολιτών, και τη διασφάλιση του δασικού μας πλούτου.

Όλα αυτά ειδικά με φόντο το μέλλον και τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής.

Ένα ακόμα μεγάλο έργο προϋπολογισμού 3.500.000 ευρώ που πραγματοποιούν οι Κτιριακές Υποδομές (ΚΤΥΠ) που και αυτόν τον Σεπτέμβρη έχουν τη τιμητική τους στο Νομό Σερρών.
Υπενθυμίζω πως τον περασμένο Μάρτιο είχαν δημοσιευτεί τα φωτορεαλιστικά σχέδια της Νέας Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και ολοκληρώθηκε ο διαγωνισμός για ένα εμβληματικό έργο από το Κώστα Καραμανλή 1650 τετραγωνικών που θα διαθέτει αμαξοστάσιο για έξι θέσεις και στον περιβάλλοντα χώρο προβλέπεται να υπάρχει και πύργος ασκήσεων, όπως και υπόγειο, ισόγειο, Α’ και Β΄ όροφο, με συνολικό εμβαδόν 1.562,07 τ.μ.

Θα περιλαμβάνει χώρους γραφείων, χώρο εστίασης προσωπικού, κοιτώνες, αποδυτήρια, χώρους υγιεινής, γυμναστήριο, ηλεκτρομηχανολογικούς και βοηθητικούς χώρους….

Και θα παραδοθεί μέσα σε…24 μήνες σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα!

Ξεκινούν οι εργασίες για τον νέο Πυροσβεστικό Σταθμό στις Σέρρες