Καιρός: Βοριάδες και βροχές μέχρι την Παρασκευή – Η πρόγνωση Μαρουσάκη.

Με σχεδόν Φθινοπωρινές καιρικές συνθήκες θα κυλήσει και η σημερινή ημέρα, σύμφωνα με την πρόγνωση του καιρού από τον μετεωρολόγο Κλέαρχο Μαρουσάκη.

Κύριο χαρακτηριστικό του σημερινού καιρού θα είναι η υποχώρηση του υδραργύρου και οι ισχυροί βοριάδες στο Αιγαίο και τα ανατολικά ηπειρωτικά τμήματα.

Πιο αναλυτικά για σήμερα Τρίτη, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο του ΟΡΕΝ, αναμένονται προσκαιρες τοπικές βροχές σε Θεσσαλία, Σποράδες, Βόρεια Εύβοια και Δυτική Στερεά ο οποίες δεν αποκλείεται να συνοδεύονται και από τοπικές καταιγίδες.

Στην υπόλοιπη χώρα θα επικρατήσουν σχετικά ήπιες καιρικές συνθήκες με ισχυρούς ωστόσο βοριάδες.

Στην Αττική, άστατος θα είναι ο καιρός και δεν αποκλείεται κάποιες τοπικές συννεφιές γύρω από την Πάρνηθα και την Πεντέλη να δώσουν βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν ισχυροί και ο υδράγυρος δεν θα ξεπεράσει τους 26 βαθμούς στο κέντρο της πόλης.

Στη Θεσσαλονίκη, θα επικρατήσουν καλές καιρικές συνθήκες με πιθανότητες βροχών προς την περιοχή της Χαλκιδικής. Ο Βαρδάρης θα είναι ισχυρός ακόμα και 6 μποφόρ στον Θερμαϊκό και η θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσει τους 24 βαθμούς Κελσίου στο κέντρο της πόλης.

Αναφορικά με την εξέλιξη του καιρού, μέχρι και την Παρασκευή το κύριο χαρακτηριστικό του καιρού θα είναι οι ισχυροί βοριάδες ενώ μερικές βροχές θα κάνουν κατά τόπους την εμφάνισή τους στα ανατολικά ηπειρωτικά και την βόρεια Κρήτη.

Οι θερμοκρασιακές τιμές θα είναι φυσιολογικές για την εποχή, σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη.