Συναγερμός έχει σημάνει στα μεταλλεία Βάργιανης στη Φωκίδα στο 51ο χλμ Λαμίας – Άμφισσας, καθώς ένα άτομο φέρεται να έχει εγκλωβιστεί το εσωτερικό έπειτα από κατάρρευση στοάς.

Επιτόπου επιχειρούν δυνάμεις της 7η ΕΜΑΚ και της πυροσβεστικής υπηρεσίας. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες η κατάρρευση έγινε την ώρα που όχημα βρισκόταν εντός της στοάς όπου γίνεται εξόρυξη βωξίτη, σε απόσταση περίπου 1 km από την είσοδο του μεταλλείου.

Οπως ανέφερε στην ΕΡΤNews ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής Γιάννης Αρτοποιός το περιστατικό συνέβη στη στοά 617 όπου βράχος λόγω κατολίσθησης αποκολλήθηκε και καταπλάκωσε όχημα στο οποίο επέβαινε ένα άτομο. “Πρόκειται για στενή στοά, έχουν εισέλθει δυνάμεις και επιχειρούν εντός” είπε.

Κατά τις τελευταίες πληροφορίες έγινε διάνοιξη της σήραγγας και έχει απομακρυνθεί ο βράχος. Αυτήν την ώρα οι διασωστικές δυνάμεις έχουν προσεγγίσει το αυτοκίνητο και επιχειρούν να το ανοίξουν για να απεγκλωβίσουν τον οδηγό.

Χωρίς τις αισθήσεις του εντοπίστηκε ο εργάτης που εγκλωβίστηκε μετά την κατάρρευση στοάς στα Μεταλλεία Βωξίτη, στη Φωκίδα στο 51ο χλμ Λαμίας – Άμφισσας.

ertnews.gr