Αλλάζει σημαντικά ο καιρός – Πτώση της θερμοκρασίας την Παρασκευή και ισχυροί βοριάδες στο Αιγαίο.

Σημαντική επιδείνωση του καιρού αναμένεται από απόψε Πέμπτη, που θα ξεκινήσει με βροχές στα βορειοδυτικά και θα επεκταθεί με καταιγίδες σε μεγάλο τμήμα της χώρας. Ο υδράργυρος θα υποχωρήσει αισθητά, ενώ ισχυροί βοριάδες αναμένονται στο Αιγαίο.

Αναλυτικά, σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ, σήμερα Πέμπτη στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια προβλέπονται νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Από το απόγευμα στο Ιόνιο, την Ήπειρο και τη δυτική Στερεά θα εκδηλωθούν και καταιγίδες και από τις βραδινές ώρες είναι πιθανό τα φαινόμενα να είναι κατά τόπους ισχυρά. Στις υπόλοιπες περιοχές θα υπάρχουν λίγες νεφώσεις οι οποίες στα ηπειρωτικά βαθμιαία θα αυξηθούν.

Οι άνεμοι στα δυτικά θα είναι μεταβλητοί ασθενείς και βαθμιαία νότιοι 4 με 5 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα φτάσει στα βόρεια τους 21 με 23 βαθμούς και στις υπόλοιπες περιοχές τους 25 με 26 βαθμούς Κελσίου.

Αύριο Παρασκευή, στο Ιόνιο, την ηπειρωτική χώρα (εκτός της Θράκης), τις Σποράδες και την Εύβοια προβλέπονται αυξημένες νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα πιθανόν να είναι ισχυρά, μέχρι το μεσημέρι στο Ιόνιο, την Ήπειρο και τη δυτική Στερεά και μέχρι το απόγευμα στη δυτική Πελοπόννησο. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές, από τις προμεσημβρινές ώρες στο βορειοανατολικό Αιγαίο, από το απόγευμα στις Κυκλάδες και την Κρήτη και το βράδυ στη Θράκη και τα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια, ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ και στις υπόλοιπες περιοχές ανατολικοί νοτιοανατολικοί με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση και δεν θα ξεπεράσει στα δυτικά και τη Μακεδονία τους 18 με 21 και στις υπόλοιπες περιοχές τους 22 με 23 βαθμούς.

Το Σάββατο στις Σποράδες, την Εύβοια, την ανατολική Στερεά, την Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα από το μεσημέρι βαθμιαία θα εξασθενήσουν σε όλες τις περιοχές, εκτός από την Κρήτη. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται, λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες κυρίως το μεσημέρι και κατά τόπους περιορισμένη ορατότητα και πιθανόν ομίχλες τις πρωινές και βραδινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, στα δυτικά και τη Μακεδονία 3 με 4, στις υπόλοιπες περιοχές 5 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή περαιτέρω πτώση στα ανατολικά και νότια.

Την Κυριακή, τέλος, στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα προβλέπονται αυξημένες νεφώσεις και τοπικές βροχές. Σε όλες τις υπόλοιπες περιοχές προβλέπονται λίγες νεφώσεις, όμως τις πρωινές ώρες, η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη και είναι πιθανό να σχηματιστούν ομίχλες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, στα δυτικά 3 με 4, στα ανατολικά 5 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

Στην Αττική τις επόμενες ημέρες προβλέπονται νεφώσεις με βροχές την Παρασκευή και βελτίωση από το Σάββατο. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται περί τους 21 με 22 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις με βροχές την Παρασκευή. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται μεταξύ 17 και 21 βαθμών Κελσίου.