Τυχεροί στην ατυχία τους στάθηκαν πριν από λίγες μέρες Ισπανοί επισκέπτες οι οποίοι βρέθηκαν στη περιοχή της Αρχαίας Ολυμπίας με το φορτηγό όχημά τους στο πλαίσιο του εξερευνητικού ταξιδιού τους στην Ελλάδα καθώς βασιζόμενοι στο GPS και σε συνδυασμό με τις κακές καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν στη περιοχή, το βαρύ όχημα κόλλησε σε δασικό δρόμο χωρίς να υπάρχει η δυνατότητα άμεσης βοηθείας.

Με τη βροχή να πέφτει και το όχημα κολλημένο στη λάσπη, οι Ισπανοί επισκέπτες, περπάτησαν για περίπου 2 χιλιόμετρα μέχρι να βρεθούν στο Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Ολυμπίας και εκεί να ζητήσουν τη συνδρομή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Τα στελέχη του ΠΚ αφού αξιολόγησαν την κατάσταση και τις κακές καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν δε προχώρησαν στην άμεση βοήθεια ώστε να απεγκλωβίσουν το βαρύ όχημα κάτι που έπραξαν με το πρώτο φως της ημέρας και με πλήρη ασφάλεια.

Τα στελέχη και οι Πυροσβέστες του ΠΚ Ολυμπίας προχώρησαν όχι απλά σε μια εξαιρετική και με πλήρη ασφάλεια επιχείρηση για τον απεγκλωβισμό του βαρέως οχήματος των Ισπανών αλλά επέδειξαν και υψηλό αίσθημα ευθύνης, επαγγελματισμού και φιλοξενίας καθώς μετά την επιχείρηση η οποία στέφθηκε με επιτυχία, με τη συνδρομή και της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας, οι Ισπανοί επισκέπτες φιλοξενήθηκαν στο Κλιμάκιο, δέχθηκαν τη ζεστή φιλοξενία των πυροσβεστών ενώ καθάρισαν και το όχημά τους όπως επίσης και φωτογραφήθηκαν με το προσωπικό.

Το σχετικό περιστατικό γίνεται σε αναφορά σε ισπανικό ΜΜΕ με επαινετικά σχόλια στο προσωπικό του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Ολυμπίας.

Απόδοση του Κειμένου στα Ελληνικά: Θάνος Χουλιάρας

Φωτογραφίες: Campercat4x4 | Tarragona

‘Διεθνής Έπαινος’ για το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Ολυμπίας ‘Διεθνής Έπαινος’ για το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Ολυμπίας ‘Διεθνής Έπαινος’ για το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Ολυμπίας ‘Διεθνής Έπαινος’ για το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Ολυμπίας