Για άλλη μια φορά, η Ένωση Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Ηπείρου τονίζει την ανάγκη στελέχωσης των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών της Περιφερειακής Ενότητας Πρέβεζας.

Αφορμή για τη νέα της παρέμβαση αποτελούν οι μετακινήσεις υπαλλήλων που συνεχίζονται. Αυτή τη φορά με εντολή της Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών του Νομού Πρέβεζας, τέσσερις πυροσβέστες από την Π.Υ Φιλιππιάδας και ένας από το Π.Κ. Θεσπρωτικού μετακινούνται στην Π.Υ Πάργας «για την κάλυψη υπηρεσιακών αναγκών που προκύπτουν».

Όπως επισημαίνεται από την Ένωση, το κόστος της μετακίνησης το καλύπτει ο πυροσβέστης, «ο οποίος καλείται και πάλι να πληρώσει από την τσέπη του τα καύσιμα για να μεταβεί στην υπηρεσία που βρίσκεται 80 χλμ μακριά από το σπίτι του».

Επιπλέον, όπως αναφέρεται, για την κάλυψη πέντε κενών στην Π.Υ. Πρέβεζας, «δημιουργούνται 5 μεγαλύτερα κενά στις άλλες δύο υπηρεσίες. Σκορπίζουν διάσπαρτα τους πυροσβέστες από την μία υπηρεσία στην άλλη και ‘παίζουν’ με τη φωτιά, αφήνοντας ακάλυπτες δύο περιοχές με έντονο δασικό χαρακτήρα».

Η Ένωση Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Περιφέρειας Ηπείρου καταγγέλλει, την τακτική μετακίνησης των πυροσβεστών και ζητά την κάλυψη των κενών με την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού για τις υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας Πρέβεζας, οι οποίες αντιμετωπίζουν σοβαρότατο πρόβλημα υποστελέχωσης.

kanalakinews.gr