Ποια θέματα έθεσε στον Αρχηγό της Πυροσβεστικής ο Γιώργος Κοτρωνιάς.

Ο βουλευτής Γεώργιος Κοτρωνιάς εκφράζει τις ευχαριστίες του προς τον Αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγο κ. Αλέξιο Ράπανο για την ανταπόκριση και την δρομολόγηση της λύσης τριών μεγάλων θεμάτων που του έθεσε κατά την χθεσινή τους συνάντηση.

Καταρχήν μέχρι την επόμενη αντιπυρική περίοδο θα θεσμοθετηθεί και επίσημα το πυροσβεστικό θερινό κλιμάκιο στο Θεολόγο Μαλεσίνας, το οποίο ήδη με εντολή του λειτουργεί επί εικοσιτετραώρου βάσεως.

Δεύτερον, με τροποποίηση του νόμου 4662/20, τον οποίο ο βουλευτής είχε την τιμή να εισηγηθεί, ρυθμίζεται :

α) η λειτουργία της Σχολής των Αρχιπυροσβεστών η οποία θα είναι ετήσια και θα συμπεριλάβει όλους τους μη παραγωγικούς υπαλλήλους που έχουν συμπληρώσει δεκαπενταετία και

β) το ζήτημα των τέκνων των πεσόντων πυροσβεστών ώστε τα παιδιά αυτά να μπορέσουν να υπηρετήσουν ως ένστολοι στην Πυροσβεστική, στην οποία τώρα υπηρετούν ως πολιτικό προσωπικό.

Ο βουλευτής δηλώνει την ιδιαίτερη ικανοποίησή του για το γεγονός ότι στο Πυροσβεστικό Σώμα προΐσταται ένας άνθρωπος ο οποίος δίνει λύσεις στα προβλήματα, προς όφελος πάντα του ίδιου του Σώματος και της αποδοτικότητας του αλλά και των πολιτών.

lamiareport.gr