Υπό μερικό έλεγχο έχει τεθεί η πυρκαγιά που ξέσπασε το Σάββατο, 22 Οκτωβρίου, σε δασική έκταση στην περιοχή κοντά στην κορυφή του Παπικίου όρους.. Χρειάστηκε να προηγηθεί μεγάλη κινητοποίηση επίγειων κι εναέριων δυνάμεων για την κατάσβεσή της.

Ωστόσο, το δυσπρόσιτο-δύσβατο της περιοχής και η απουσία δυνατότητας πρόσβασης τροχοφόρων οχημάτων καθιστά υποχρεωτική τη μετακίνηση μόνο πεζοπόρων τμημάτων στα σημεία εκείνα όπου παραμένουν σε εξέλιξη ακόμη μικρές εστίες φωτιάς.

Σύμφωνα με ενημέρωση από το ΠΕΚΕ αν.Μ.Θ. κινητοποιήθηκε δύναμη πεζοπόρου τμήματος απότελούμενο από εξήντα επτά (67) άτομα, ενώ κρίθηκε αναγκαία και η από αέρος συνδρομή χθες με συνεχείς ρίψεις καναντέρ και σήμερα ενός petzetel και ενός ελικοπτέρου.

«Η επιχείρηση κατάσβεσης πηγαίνει καλά» ανέφεραν πηγές της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στο www.ertnews.gr και σημείωσαν ότι «πεζοπόρες ομάδες πυροσβεστών επιχειρούν να φτάσουν στις μικρές εστίες στα δύσβατα κι απόκρημνα εκείνα σημεία που σιγοκαίουν ακόμη».

Τα αίτια της πρόκλησης θα ερευνηθούν άμεσα, ωστόσο, αξίζει να σημειωθεί ότι κάτοικοι της περιοχής είχαν επισημάνει με δηλώσεις τους στο www.ertnews.gr τον κίνδυνο πρόκλησης μεγάλης πυρκαγιάς στη δασική έκταση της περιοχής λόγω των μικρών εστιών που ανάβουν στο πέρασμά τους διερχόμενοι μετανάστες στην προσπάθεια τους να ζεσταθούν. Η περιοχή δεν κατοικείται από ντόπιους, σπάνια την επισκεπτονται: ξυλοκόποι, κτηνοτρόφοι κι ορειβάτες.