Ηλιόλουστος αναμένεται να είναι ο καιρός σε όλη την Ελλάδα την Πέμπτη (27.10.2022), σύμφωνα με το meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, όμως το μεσημέρι και το απόγευμα μπορεί να συννεφιάσει κυρίως στα ορεινά ηπειρωτικά.

Έτσι, ο καιρός μπορεί να γίνει βροχερός από το απόγευμα ενώ η ορατότητα έως το πρωί αλλά και προς το τέλος του εικοσιτετραώρου θα είναι τοπικά περιορισμένη, αναφέρει η πρόβλεψη του meteo.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα ηπειρωτικά με εξαίρεση τα δυτικά και θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 6 έως 21 βαθμούς Κελσίου, στην υπόλοιπη Μακεδονία και στη Θράκη από 9 έως 25, στη Θεσσαλία από 11 έως 25, στην Ήπειρο και στη Δυτική Στερεά από 12 έως 29, στην Ανατολική Στερεά από 13 έως 27, στην Πελοπόννησο από 12 έως 28, στα νησιά του Βόρειου Αιγαίου και στις Σποράδες από 15 έως 25, στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου από 17 έως 28, στις Κυκλάδες από 16 έως 24, στα Δωδεκάνησα από 11 έως 25 και στην Κρήτη από 12 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 έως 5 Μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις έως 3 Μποφόρ, όμως το μεσημέρι θα γίνουν πρόσκαιρα βορειοδυτικοί 2 έως 4 Μποφόρ.

Ο καιρός στην Αττική
Στην Αττική αναμένεται ηλιοφάνεια με τοπικές μόνο νεφώσεις το μεσημέρι και απόγευμα, κυρίως στα ορεινά του νομού. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 2 έως 4 Μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 18 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός στη Θεσσαλονίκη
Στη Θεσσαλονίκη αναμένεται ηλιοφάνεια με τοπικές μόνο νεφώσεις το μεσημέρι και απόγευμα, κυρίως στα ορεινά του νομού. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 3 Μποφόρ. Η ορατότητα έως το πρωί αλλά και προς το τέλος του εικοσιτετραώρου θα είναι τοπικά περιορισμένη. Η θερμοκρασία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης θα κυμανθεί από 17 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ