Την ευγνωμοσύνη του προς τους άνδρες της ΕΜΑΚ που την Κυριακή έσωσαν τον σκύλο του που είχε πέσει σε βάραθρο στον Ψηλορείτη, εκφράζει ένας Χανιώτης κυνηγός. Ο κ. Αντώνης Δασκαλάκης, σε επικοινωνία με το zarpanews.gr, περιέγραψε το περιστατικό που παραλίγο να του στοιχίσει, είχε όμως αίσιο τέλος.

“Χθες Κυριακή είχαμε πάει στον στον Ψηλορείτη για κυνήγι. Όπως προχωρούσαμε, ξαφνικά ακούω τον σκύλο μου να γαβγίζει. Κοιτάζω, αλλά εκείνος είχε χαθεί. Στο σημείο αυτό είχε πολλές τρύπες, το βουνό, εμείς τα λέμε βάραθρα. Και έπεσε σε ένα τέτοιο, βάθους 10 μέτρων πάνω-κάτω”.

Η ώρα ήταν λίγο πριν τις 9 το πρωί και οι κυνηγοί κάλεσαν την Πυροσβεστική.

“Ήρθε η Πυροσβεστική, είδε ότι δεν μπορεί να κάνει τίποτα και μας είπαν ότι έπρεπε να έρθει η ΕΜΑΚ. Τους ειδοποίησαν και πράγματι, ήρθαν τέσσερις άνδρες της ΕΜΑΚ, κατέβηκαν με σχοινιά στο βάραθρο και ανέβασαν τον σκύλο”, είπε ο κ. Δασκαλάκης.

Ο σκύλος, για καλή του τύχη, δεν τραυματίστηκε, γιατί στην τρύπα που έπεσε είχε αρκετό χώμα και έπεσε στα μαλακά.

“Δε μου έχει ξανατύχει τέτοιο περιστατικό ποτέ. Θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στην ΕΜΑΚ, στα παιδιά που ήρθαν. Έκαναν φοβερή δουλειά, ήξεραν πώς έπρεπε να την κάνουν και κινδύνεψαν κι αυτοί για να σώσουν τον σκύλο, να τον βγάλουν από εκεί. Τους ευχαριστώ από την καρδιά μου”, είπε ο κ. Δασκαλάκης.

Πηγή: zarpanews.gr