Ευχαριστήρια επιστολή προς την Πυροσβεστική Υπηρεσία Λιτοχώρου.

Θα ήθελα και δημόσια να εκφράσω τις βαθύτατες ευχαριστίες μου στο προσωπικό της Π.Υ. Λιτοχώρου και στο κλιμάκιο της 2ης Ε.Μ.Α.Κ., που τις πρώτες απογευματινές ώρες της 29-10-2022 επιχείρησαν από κοινού στη θέση Φαργκάνη του όρους Όλυμπος, υπερβάλλοντας κατά πολύ το καλώς νοούμενο υπηρεσιακό τους καθήκον, προκειμένου να με ανασύρουν (ουσιαστικά να με διασώσουν από επικείμενο κίνδυνο ζωής) από δύσβατο και απόκρημνο σημείο στο οποίο, χάνοντας τον προσανατολισμό μου, είχα εγκλωβιστεί επί δίωρο κατά τη διάρκεια ορεινής πεζοπορίας.

Με τις ενέργειές τους αυτές προκάλεσαν το θαυμασμό μου τόσο για την άψογη επαγγελματική επιχειρησιακή ικανότητα και την αρτιότητα της εκπαίδευσης όσο και σε προσωπικό επίπεδο για τη στήριξη που μου παρείχαν, καθ’ όλη τη διάρκεια της επιχείρησης, στο ψυχολογικό πεδίο.

Οι de profundis ευχαριστίες, η ευγνωμοσύνη και ο θαυμασμός για τους «προσωπικούς μου, πλέον, ήρωες» είναι η ελάχιστη ανταπόκρισή μου προς τους ανθρώπους, τους επαγγελματίες και το Πυροσβεστικό Σώμα, ο Αρχηγός του οποίου πρέπει να είναι υπερήφανος, που ηγείται τέτοιων μάχιμων στελεχών, αληθινών κοσμημάτων, που ακούραστα δίνουν τη μάχη με τα στοιχεία της φύσης.

Με Τιμή και Υπόληψη

Μάρθα Τσιάβα

pierianews.gr