Τον Αγιασμό των Θυρανοιξίων του Ιερού Παρεκκλησίου προς τιμήν των Αγίων Τριών Παίδων εν Καμίνω, προστατών του Πυροσβεστικού Σώματος, τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών, κατόπιν προσκλήσεως του Διοικητού της 7ης ΕΜΑΚ Αρχιπυράρχου Χρήστου Πλουμάκη, παρουσία των πολιτικών και στρατιωτικών αρχών του τόπου.

Το Ιερό Παρεκκλήσιο βρίσκεται στο προαύλιο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στην Βιομηχανική Περιοχή στην Λαμία.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Συμεών στην πατρική του προσλαλιά ευχαρίστησε εγκαρδίως τα στελέχη και όλο το δυναμικό της 7η ΕΜΑΚ για τις υπηρεσίες τους και την διακονία τους στην κοινωνία, όχι μόνο στην Φθιώτιδα, αλλά σε ολόκληρη την Στερεά Ελλάδα και προσέφερε στον Διοικητή της 7ης ΕΜΑΚ Αρχιπύραρχο Χρήστο Πλουμάκη την εικόνα του Οσίου Βησσαρίωνος του Αγαθωνίτου, καθώς και σε όλο το δυναμικό της 7ης ΕΜΑΚ την εικόνα της Παναγίας της Δαμάστας, προσφέροντάς την στον κ. Κώστα Χαϊδή, ως εκπρόσωπο των στελεχών της υπηρεσίας και άλλη μία εικόνα του Οσίου Βησσαρίωνος του Αγαθωνίτου ο Σεβασμιώτατος την προσέφερε στο Παρεκκλήσιο με την ευχή ο Όσιος Βησσαρίων ο Αγαθωνίτης να είναι βοηθός και σκεπαστής όλων των στελεχών της υπηρεσίας».

Η Διοίκηση της 7ης ΕΜΑΚ στην συνέχεια τίμησε με τιμητικές πλακέτες όλους τους συνεργάτες της που στέκονται αρωγοί στην διακονία της υπηρεσίας καθημερινά στο πλευρό του αναγκεμένου πολίτη.

orthodoxianewsagency.gr