Εκδήλωση αφιερωμένη στην αντιπυρική περίοδο 2022 που μόλις ολοκληρώθηκε αλλά και στη σημασία του εθελοντισμού στην αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών, διοργάνωσαν από κοινού το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Αιγιαλείας και η Πυροσβεστική Υπηρεσία Αιγίου το απόγευμα του Σαββάτου 5 Νοεμβρίου στο «Πολύκεντρο» Συνεδριακό Κέντρο στην παραλία Αιγίου, παρουσία πλήθους κόσμου.

Όπως τονίστηκε, ο χαρακτήρας της εκδήλωσης ήταν διττός: Αφενός να γίνει ένας απολογισμός σχετικά με τη φετινή αντιπυρική περίοδο 2022, η οποία κατά γενική ομολογία στέφθηκε από απόλυτη επιτυχία αναφορικά με την επιχειρησιακή ετοιμότητα και την αποδοτική συνεργασία των εμπλεκομένων φορέων και αφετέρου να βραβευτούν τα μέλη των εθελοντικών ομάδων που υπό τις οδηγίες των αρμοδίων αρχών, έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό συμμετέχοντας σε πλήθος συμβάντων και συντελώντας ουσιαστικά στην αντιμετώπισή τους.

Η αποτίμηση της φετινής αντιπυρικής περιόδου, αναφορικά με την αντιμετώπιση των εκδηλώσεων πυρκαγιάς, έχει θετικό πρόσημο, όπως σημείωσε στην ομιλία του ο διοικητής της Π.Υ. Αιγίου, επιπυραγός κ. Γιώργος Κολοκοτσάς. Ειδικότερα, στον Δήμο Αιγιαλείας σημειώθηκαν αρκετές πυρκαγιές χωρίς όμως πρόκληση ιδιαίτερα μεγάλων καταστροφών, καθώς μόνο 5 εξ αυτών μπορούν να θεωρηθούν «αξιόλογες» και οι οποίες αντιμετωπίστηκαν άμεσα από πεζοπόρα τμήματα και εναέρια μέσα.

Πηγη kalavrytanews.com