Άσκηση της Πυροσβεστικής στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Πάργας.

Εκπαιδευτικοί και μαθητές εφάρμοσαν το σχέδιο εκκένωσης και συγκέντρωσης σε ασφαλές σημείο.

Πραγματοποιήθηκε με την συμμετοχή της Πολιτικής Προστασίας Δήμου Πάργας η άσκηση που διοργάνωσε η Πυροσβεστική Υπηρεσία Πάργας στο συγκρότημα του 2ουΔημοτικού Σχολείου.

Το σενάριο της άσκησης συμπεριλάμβανε φωτιά στο αντλιοστάσιο και απεγκλωβισμό ατόμου.

Μετά την ολοκλήρωση της δράσης έγινε ενημέρωση και συζήτηση με τους μαθητές από τους αξιωματικούς της Π/Υ.

Στα πλαίσια της άσκησης οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί του 2ουΔημοτικού και του 2ου Νηπιαγωγείου εφάρμοσαν το σχέδιο εκκένωσης και συγκέντρωσης σε ασφαλές σημείο με την καθοδήγηση της Π/Υ.

Την ευθύνη του συντονισμού είχε ο Διοικητής της Π/Υ Πάργας Βασίλειος Γιάννος και πραγματοποιήθηκε παρουσία του Προϊσταμένου Πολιτικής Προστασίας Περιφερειακής Ενότητας Πρέβεζας Νίκου Παππά και του Αντιδημάρχου Βασίλη Γκίζα.

Σημαντική συμβολή στην επιτυχία της προσπάθειας είχε το προσωπικό του Αστυνομικού Σταθμού Πάργας, το Κέντρο Υγείας Πάργας και η Ομάδα Έρευνας και Διάσωσης Καναλλακίου.

Σκοπός της ενέργειας εκτός από την ενίσχυση της επιχειρησιακής ετοιμότητας του προσωπικού της Π.Υ., ήταν η ανάπτυξη συνεργασίας των εμπλεκομένων φορέων, καθώς και η δοκιμασία της λειτουργικότητας και αποτελεσματικότητας των διαδικασιών αντιμετώπισης σε ανάλογα περιστατικά σε ένα ιδιαίτερο περιβάλλον όπως ένα σχολικό συγκρότημα.

prevezanews.gr