Το Ιερό Παρεκκλήσιο των Τριών Παίδων εν Καμίνω, Προστατών του Πυροσβεστικού Σώματος, το οποίο ευρίσκεται στις Εγκαταστάσεις της Πυροσβεστικής στην Βιομηχανική Περιοχή Λαμίας, του οποίου προσφάτως ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Συμεών τέλεσε τα Θυρανοίξια, επισκέφθηκε σήμερα το πρωί προερτίως ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Συμεών.

Ο κ. Συμεών τέλεσε ικετήριο δέηση στον Ιερό Ναό υπέρ υγείας όλων των στελεχών του Πυροσβεστικού Σώματος παρουσία του Συντονιστού Επιχειρήσεων Στερεάς Ελλάδος και Θεσσαλίας Υποστρατήγου Δημητρίου Καρασαββίδη, του Διοικητού Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ν. Φθιώτιδος Πυράρχου Λουκά Μούτσελου, του Διοικητού της 7ης ΕΜΑΚ Αντιπυράρχου Χρήστου Πλουμάκη, καθώς και ανδρών της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Ο Ποιμενάρχης μας ευχήθηκε πατρικώς σε όλους χρόνια πολλά για την αυριανή εορτή του Πυροσβεστικού Σώματος, καθώς για πρώτη φορά, λόγω των Ιερών Εγκαινίων του Μοναστηριακού Ναού προς τιμήν του Αγίου Διονυσίου Αρχιεπισκόπου Αιγίνης του εκ Ζακύνθω, τα οποία θα τελέσει στην Ιερά Μονή Αγίας Τριάδος στην Τραγάνα Λοκρίδος, δεν θα είναι δυνατόν να παραστεί αυτοπροσώπως στην εορτή του Πυροσβεστικού Σώματος και θα εκπροσωπηθεί από τον Άγιο Πρωτοσύγκελλο της Ιεράς Μητροπόλεως Αρχιμ. π. Εφραίμ Τριανταφυλλόπουλο.

Ο Ποιμενάρχης μας κ. Συμεών έδωσε σε όλους μαζί με τις πατρικές του ευχές και την αγάπη του, ως ευλογία το νέο ημερολόγιο της Ιεράς Μητροπόλεως για το νέο έτος 2023, αφιερωμένο στον Όσιο Βησσαρίωνα τον Αγαθωνίτη.

Ο Συντονιστής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Στερεάς Ελλάδος και Θεσσαλίας Υποστράτηγος Δημήτριος Καρασαββίδης ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο εκ μέρους όλων για την αγιαστική και ευχετική του επίσκεψη στις εγκαταστάσεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας ενώ ο Διοικητής της 7ης ΕΜΑΚ Αντιπύραρχος Χρήστος Πλουμάκης, του προσέφερε ένα μπουφάν με το λογότυπο της Ιεράς Μητροπόλεως.

Φωτογραφίες: Δημήτριος Ανάγνου

kaliterilamia.gr