Ένα εργοστάσιο παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας έχει μεγάλο βαθμό επικινδυνότητας σε περίπτωση ατυχήματος ή φυσικής καταστροφής και στο πλαίσιο αυτό, οι ασκήσεις που γίνονται στο εργοστάσιο της ΔΕΗ στην Ξυλοκαμάρα Χανίων είναι συνεχείς.

Σε συχνά χρονικά διαστήματα, οι ασκήσεις γίνονται από το προσωπικό της επιχείρησης και με ίδια μέσα, ενώ πιο αραιά γίνονται ασκήσεις με την συμμετοχή και άλλων υπηρεσιών, προκειμένου να αναπτυχθεί η μεταξύ τους συνεργασία.

Σε αυτό το πλαίσιο το πρωί της Τετάρτης στο εργοστάσιο της ΔΕΗ σήμανε συναγερμός για εκδήλωση πυρκαγιάς σε δεξαμενή καυσίμων, ενώ από τις εκρήξεις υπήρξε και εγκλωβισμός εργαζόμενου σε ένα υπόγειο χώρο.

Άμεσα τέθηκε σε λειτουργία το σύστημα κατάσβεσης της επιχείρησης ενώ κλήθηκαν πυροσβέστες για τον απεγκλωβισμό του τραυματία καθώς και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ για την διακομιδή του στο Νοσοκομείο Χανίων.

Την άσκηση παρακολούθησε και ο προϊστάμενος πολιτικής προστασίας της Π.Ε. Χανίων Γιάννης Βερυκοκίδης, ενώ μετά την λήξη της πραγματοποιήθηκε απολογισμός των ενεργειών των εμπλεκομένων.

flashnews.gr