Μεγάλη πυρκαγιά έχει ξεσπάσει σήμερα σε αποθήκες στην πόλη Νοβοσιμπίρσκ, στη νοτιοκεντρική Ρωσία, όπως αναφέρουν τοπικά μέσα ενημέρωσης. Η φωτιά καλύπτει περίπου 1.800 τετραγωνικά μέτρα και αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν ότι ακούστηκαν πολλαπλές εκρήξεις.

Ρωσικά τοπικά καταστήματα αναφέρουν ότι ένα διώροφο κτίριο που χρησιμοποιείται ως αποθήκη έχει τυλιχθεί ολοσχερώς στις φλόγες, οι κατασκευές κατέρρευσαν, ενώ κινδυνέουν και τα γειτονικά κτίρια.

Σύμφωνα με το υπουργείο Εκτάκτων Καταστάσεων στη Ρωσία, στην προσπάθεια κατάσβεσης της πυρκαγιάς συμμετέχουν περισσότερα από 70 άτομα και 20 μονάδες εξοπλισμού της πυροσβεστικής.

Μέχρι στιγμής δεν έχουν δοθεί πληροφορίες για θύματα ή τραυματίες και η φωτιά δεν έχει τεθεί ακόμη υπό πλήρη έλεγχο.

Ο αριθμός των πυρκαγιών μεγάλης κλίμακας έχει αυξηθεί το τελευταίο διάστημα στη Ρωσία. Μόνο τις τελευταίες δύο εβδομάδες υπήρξαν περίπου δώδεκα πυρκαγιές, συμπεριλαμβανομένων εκείνων σε διυλιστήρια πετρελαίου στη Σιβηρία, σε αποθήκη πετρελαίου στην περιοχή Surazh της περιφέρειας Μπριάνσκ κοντά στα ουκρανικά σύνορα, σε μεγάλα εμπορικά κέντρα στη Μόσχα και την περιφέρεια της Μόσχας, σε εγκαταστάσεις αποθήκευσης πετρελαίου στο αεροδρόμιο στο Κουρσκ, στο εργοστάσιο Slava στην περιφέρεια του Μπριάνσκ και πολλές ακόμα.

onalert.gr