Νεκρή ανασύρθηκε μια γυναίκα στην Καλιφόρνια, νωρίς το πρωί των Χριστουγέννων, εξαιτίας πυρκαγιάς που ξέσπασε στο σπίτι που βρισκόταν από το χριστουγεννιάτικο δέντρο.

Η Destiny Abdrazack, 22 ετών, γιόρταζε την παραμονή των Χριστουγέννων με την οικογένεια του αρραβωνιαστικού της στο σπίτι τους στα Βόρεια Χάιλαντς, όταν ένα βραχυκύκλωμα από το δέντρο μετέτρεψε σε πύρινη κόλαση το σπίτι γύρω στις 2 τα ξημερώματα της Κυριακής.

Η Abdrazack φώναξε ότι υπήρχαν φλόγες, ξυπνώντας τους άλλους πέντε στο σπίτι, στο οποίο δεν λειτουργούσαν συναγερμοί καπνού, σύμφωνα με τον πατέρα του αρραβωνιαστικού της, Ernest Isom.

«Ήταν αυτή που φώναξε για τη φωτιά πρώτη, και αυτό είναι το λυπηρό μέρος της ιστορίας», είπε ο Isom για τη γυναίκα που επρόκειτο να γίνει η μελλοντική του νύφη. «Μας έσωσε τις ζωές».

Η Abdrazack ανασύρθηκε από το φλεγόμενο κτίριο από τους πυροσβέστες με τις αισθήσεις της, αλλά άφησε την τελευταία της πνοή λίγο αργότερα σε νοσοκομείο της περιοχής.

Οι άλλοι πέντε στο σπίτι – ο σύντροφός της, οι γονείς του και δύο άλλοι ενήλικες – επέζησαν.

Ο Isom είπε ότι η οικογένεια είχε αποκοιμηθεί χωρίς να σβήσει τα φώτα του χριστουγεννιάτικου δέντρου.

«Δυστυχώς, ήθελαν να κρατήσουν τα φώτα αναμμένα μέχρι την τελευταία στιγμή και έτσι όλοι μας αποκοιμηθήκαμε. Αργήσαμε να καταλάβουμε τι έχει συμβεί κι έτσι μας είχαν μείνει μόλις λίγα δευτερόλεπτα για να βγούμε έξω», είπε στον σταθμό.

Από τη φωτιά πέθαναν δύο οικογενειακά σκυλιά, ενώ το σπίτι καταστράφηκε.

«Η φωτιά επέστρεψε αμέσως», είπε ο Byers. «Ήταν πολύ έντονη στιγμή στη ζωή μου και όλα έγιναν πολύ γρήγορα».

Πηγή: skai.gr