Η αλλαγή του χρόνου βρίσκει κάποιους από τους άντρες και τις γυναίκες των υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης στις επάλξεις. Η καταγραφή των πρώτων κλήσεων του έτους που δέχονται η Αστυνομία, η Πυροσβεστική και το ΕΚΑΒ από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης αποτελεί παράδοση.

Το thestival.gr σας παρουσιάζει τις πρώτες κλήσεις που δέχτηκαν οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης της Θεσσαλονίκης στα πρώτα λεπτά του 2023.

Το τηλεφωνικό κέντρο της Άμεσης Δράσης δέχτηκε την πρώτη κλήση του έτους στις 00:01. Ήταν από γραφείο εταιρείας ασφαλείας και αφορούσε ενεργοποίηση συστήματος συναγερμού σε γραφεία, στην περιοχή του Ευόσμου.

Η πρώτη κλήση που δέχτηκε η Πυροσβεστική Υπηρεσία στο νέο έτος έγινε στις 00:18. Πολίτης ενημέρωσε το κέντρο επιχειρήσεων ότι άρπαξε φωτιά μια τέντα σε μπαλκόνι διαμερίσματος πέμπτου ορόφου στην οδό Μακεδονίας.

Το πρώτο συμβάν στο οποίο κλήθηκε το ΕΚΑΒ το 2023 αφορούσε έναν 60χρονο άντρα, ο οποίος αισθάνθηκε προκάρδιο άλγος. Συγκεκριμένα πρόσωπο της οικογενείας του κάλεσε το ΕΚΑΒ και ζήτησε να μεταβεί ασθενοφόρο στην οικία του 60χρονου, στην περιοχή του Ωραιοκάστρου.