Σε 32 περιπολίες αντιπυρικής περιόδου και 17 συμβάντα πυρκαγιάς, συνέδραμαν και συμμετείχαν οι εθελοντές της Ομάδας Αντιμετώπισης Καταστροφών (ΟΑΚ) 4Χ4 Μεσσηνίας το 2022.

Αυτό επισημαίνει η Ομάδα στον ετήσιο απολογισμό δράσεων – δραστηριοτήτων της για την περασμένη χρονιά.

Η ΟΑΚ 4Χ4 Μεσσηνίας ενημερώνει με κείμενο που υπογράφουν ο πρόεδρος Κώστας Βλαχονικολός και ο γ.γ. Νίκος Κυριακουλάκος, ότι “κατά τη διάρκεια του 2022, οι εθελοντές της συνέδραμαν και συμμετείχαν στις εξής δράσεις: Περιπολίες αντιπυρικής περιόδου 32. Συμβάντα πυρκαγιάς 17. Εκπαίδευση – ασκήσεις 7. Επισκέψεις σε σχολεία – ομιλίες 5. Κάλυψη πυροπροστασίας σε εκδηλώσεις 4. Απεγκλωβισμός οχημάτων 3. Παροχή βοήθειας 3. Άντληση υδάτων 2. Έρευνα αγνοουμένων 1”.

Ακόμα, πληροφορεί πως “τα 5 πυροσβεστικά της Ομάδας μας διένυσαν όλο το έτος 2.122,3 χιλιόμετρα. Οι ώρες που απασχολήθηκαν οι εθελοντές της Ο.Α.Κ. σε συμβάντα και δράσεις ανήλθαν στις 570” και παρατηρεί: “Όλες οι πιο πάνω δράσεις και δραστηριότητες έγιναν χάρη στην εθελοντική προσφορά των μελών της Ο.Α.Κ. Για τη υλοποίηση όμως όλων αυτών των δράσεων οι εθελοντές μας αφιέρωσαν το 2022 επιπλέον χιλιάδες υποστηρικτικές ώρες σχετικά με εκπαίδευση, διοικητικά θέματα, καθαριότητες εξοπλισμού, κατασκευές, συντήρηση εξοπλισμού κλπ. Για όλα αυτά και για τον πολύτιμο ανελεύθερο χρόνο τους που αφιερώνουν στην Ο.Α.Κ. και κατ’ επέκταση στην κοινωνία ευρύτερα, το μεγαλύτερο «ευχαριστώ» ανήκει σε όλες και όλους τους εθελοντές μας”.

Η ΟΑΚ 4Χ4 Μεσσηνίας ευχαριστεί: Την Πυροσβεστική Υπηρεσία Καλαμάτας, τα Πυροσβεστικά Κλιμάκια του νομού και τα στελέχη του Πυροσβεστικού Σώματος. Την Περιφέρεια Πελοποννήσου και την Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας, τους Δήμους Καλαμάτας, Μεσσήνης, Οιχαλίας, Πύλου – Νέστορος και τα αντίστοιχα γραφεία Πολιτικής Προστασίας. Τον δήμαρχο Καλαμάτας, τις εθελοντικές ομάδες και τον καθένα πολίτη ξεχωριστά, καθώς και όλους τους χορηγούς και υποστηρικτές της Ομάδας.

eleftheriaonline.gr