Σε Υπηρεσίες της Πυροσβεστικής στη Λαμία ο Υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταικούρας με τον Υφυπουργό Κλιματικής Αλλαγής & Πολιτικής Προστασίας – Που θα στεγαστεί η Ειδική Μονάδα Δασικών επιχειρήσεων

Ο Υπουργός Οικονομικών και Βουλευτής Φθιώτιδας κ. Χρήστος Σταϊκούρας, με τον Υφυπουργό Κλιματικής Αλλαγής και Πολιτικής Προστασίας κ. Ευάγγελο Τουρνά, επισκέφθηκαν την Τρίτη (10/1) από κοινού, δομές του Πυροσβεστικού Σώματος στη Λαμία, μετά από πρωτοβουλία του Υπουργού Οικονομικών.

Ειδικότερα, επισκέφθηκαν τις εγκαταστάσεις της 7ης ΕΜΑΚ και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας ΒΙΠΕ Λαμίας, την Περιφερειακή Διοίκηση Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Στερεάς Ελλάδας, τη Διοίκηση Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Φθιώτιδας, την Πυροσβεστική Υπηρεσία Λαμίας και το επιχειρησιακό κέντρο 199.

Η πόλη της Λαμίας επελέγη από το Υπουργείο Κλιματικής Αλλαγής και Πολιτικής Προστασίας, μαζί με άλλες πέντε πόλεις στη χώρα, ως μία από τις έδρες της νέας Ειδικής Μονάδας Δασικών Επιχειρήσεων (ΕΜΟΔΕ), αποτελούμενη από 60 «δασοκομάντος».

Σε συνέχεια στενής συνεργασίας του Υπουργού Οικονομικών κ. Σταϊκούρα με τον Υφυπουργό Κλιματικής Αλλαγής & Πολιτικής Προστασίας κ. Τουρνά και τον Δήμαρχο Λαμιέων κ. Καραΐσκο, σύντομα αναμένεται να αξιοποιηθεί ο χώρος του παλαιού Δημαρχείου Γοργοποτάμου στο Μοσχοχώρι, προκειμένου να στεγαστεί η νέα Ειδική Μονάδα και να γίνει η ανάλογη διαμόρφωση της κτιριακής υποδομής, ώστε να καλύψει πλήρως τις ανάγκες της νεοσύστατης υπηρεσίας.

Ο Υπουργός Οικονομικών εξήρε το έργο του Πυροσβεστικού Σώματος και ευχαρίστησε το προσωπικό του Σώματος για τις πολύτιμες υπηρεσίες που προσφέρουν καθημερινά στους πολίτες.

ilamia.gr