”Περήφανοι για τους πυροσβέστες μας”, είναι ο τίτλος της νέας καμπάνιας της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κύπρου. Η εκστρατεία της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κύπρου, η οποία πραγματοποιείται με τη στήριξη του Nurofen, συνεχίζεται. Στόχος, η ανάδειξη και η αναγνώριση του πολύπλευρου έργου που επιτελούν καθημερινά οι Πυροσβέστες της Κύπρου καθώς και των τεράστιων ψυχικών αποθεμάτων από τα οποία αντλούν δύναμη σε κάθε κατάσβεση, σε κάθε διάσωση.

Και αυτό ακριβώς χρειάζεται σε κάθε πυροσβεστικό σώμα. Να κάνει περήφανο το πολίτη της χώρας που υπηρετεί. Να προβάλει το έργο του μέσα από αυθεντικές εικόνες δράσης. Αυτές τις μέρες στη Κύπρο ο πολίτης ο επισκέπτης ο τουρίστας νιώθει δέος βλέποντας τις τεράστιες γιγαντοαφίσες να κοσμούν τη Κυπριακή επικράτεια.

Στους Πυροσβέστες της Κύπρου και στο πολύπλευρο έργο τους είναι αφιερωμένη η νέα, ξεχωριστή εκστρατεία της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κύπρου, η οποία πραγματοποιείται με τη στήριξη του Nurofen. Η κάθε κατάσβεση, η κάθε διάσωση, σε παίρνουν πίσω σε εκείνη την πρώτη στιγμή, που σε έκανε να καταλάβεις ότι αυτό το επάγγελμα είναι για σένα. Αυτή η πρώτη σου ανάμνηση, σου δίνει τη δύναμη να συνεχίσεις να αντιμετωπίζεις τον κίνδυνο με θάρρος, να νιώθεις τον φόβο τους, να βοηθάς, να ρισκάρεις, να εκπαιδεύεσαι. Αυτή και όλες σου οι αναμνήσεις σε κάνουν πυροσβέστη.

Κεντρικός ήρωας της ιστορίας είναι ένας πυροσβέστης ο οποίος ταξιδεύει πίσω σε μια δική του παιδική ανάμνηση, έντονα χαραγμένη στο μυαλό του και η οποία τον σημάδευσε αλλά και τον ενέπνευσε να ακολουθήσει το επάγγελμα του Πυροσβέστη. Ακριβώς γιατί μέσα από αυτή την εμπειρία βίωσε ο ίδιος το θάρρος που χρειάζεται να αψηφάς τον κίνδυνο και να ρισκάρεις για να προσφέρεις βοήθεια και ασφάλεια στους συνανθρώπους σου.

Γύρω από την κεντρική ιστορία ξεδιπλώνεται το πολύπλευρό έργο και η δράση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, μέσα από τις διαφορετικές καταστάσεις που καθημερινά οι Πυροσβέστες καλούνται να αντιμετωπίσουν. Οι σκηνές εστιάζουν στις σωματικές και ψυχικές ικανότητες που επιδεικνύουν οι Πυροσβέστες σε κάθε αποστολή τους. Παράλληλά, μέσα από τα μάτια των πρωταγωνιστών της ιστορίας μπορεί κανείς να καταλάβει τις δυσκολίες, αλλά και το πόσο σπουδαίο πράγμα είναι η διάσωση μιας ζωής.

Για τη δημιουργία του βίντεο αυτού συμμετείχαν μέλη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας από όλη την Κύπρο καθώς και εθελοντές οι οποίοι μέσα από τις εμπειρίες τους μεταφέρουν στο κοινό πραγματικές εικόνες και αληθινά συναισθήματα. Το βίντεο είναι αφιερωμένο σε όλους τους Πυροσβέστες της Κύπρου που καθημερινά είναι στην υπηρεσία του κοινού και ιδιαίτερα σε όσους χάθηκαν εν ώρα υπηρεσίας.

Και η Ελλάδα θα πρέπει να αναπτύξει σε συνεργασία με δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς ένα πλάνο προβολής του έργου του Πυροσβεστικού Σώματος με στιγμές δράσης των Ελλήνων πυροσβεστών αναδεικνύοντας τη προσφορά του πυροσβέστη και το πολύτιμο έργο του στη χώρα μας. Ας πάρουμε παράδειγμα τη Κύπρο λοιπόν!

Δείτε το εντυπωσιακό βίντεο:

 

Κείμενο: Θάνος Χουλιάρας ΠΣ, Μόνικα Κουρουφέξη ALPHAnews CY
Φωτογραφίες: Αρχηγείο Πυροσβεστικής Υπηρεσίες Κύπρου

Η Κύπρος περήφανη για τους Πυροσβέστες της!

Η Κύπρος περήφανη για τους Πυροσβέστες της!

Η Κύπρος περήφανη για τους Πυροσβέστες της!

Η Κύπρος περήφανη για τους Πυροσβέστες της!

Η Κύπρος περήφανη για τους Πυροσβέστες της!