Συνολικά 145 κλήσεις έλαβε το Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος από χθες Κυριακή 5 Φεβρουαρίου έως και σήμερα στις 19.30 το απόγευμα λόγω της κακοκαιρίας « Μπάρμπαρα» που πλήττει την χώρα.

Οι κλήσεις αφορούσαν κυρίως απομακρύνσεις ατόμων από ακινητοποιημένα οχήματα προς ασφαλή σημεία, ρυμούλκηση οχημάτων, κοπές δέντρων και μεταφορές νεφροπαθών σε νοσοκομεία.

Συγκεκριμένα:

Στην Περιφέρεια Αττικής, συνολικά το Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος έλαβε 78 κλήσεις εκ των οποίων, οι 18 ήταν για απομακρύνσεις ατόμων από οχήματα που ακινητοποιήθηκαν επειδή δεν διέθεταν αντιολισθητικά μέσα. Συνολικά απομακρύνθηκαν 26 άτομα προς ασφαλή σημεία. Επιπλέον οι 26 κλήσεις ήταν για κοπές δέντρων, 4 για αφαιρέσεις αντικειμένων και 30 κλήσεις για μεταφορές νεφροπαθών σε νοσοκομεία.

Στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονία (Θεσσαλονίκη) έλαβε 33 κλήσεις, εκ των οποίων 28 για κοπές δέντρων και 4 για αφαιρέσεις αντικειμένων και μια για μεταφορά νεφροπαθή σε νοσοκομείο

Στην Στερεά Ελλάδα (Εύβοια, Βοιωτία) το Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος έλαβε 34 κλήσεις, εκ των οποίων 30 για κοπές δέντρων και 4 μεταφορές ασθενών σε νοσοκομεία.