Aνακοίνωση της Ένωσης Αξιωματικών Πυροσβεστικού Σώματος για μία πολύ θετική εξέλιξη

Αγαπητοί/ές Συνάδελφοι,

Όπως γνωρίζετε από την συνεχή ενημέρωση της Ένωσής μας, την 7 Φεβρουαρίου, ψηφίστηκε από τη Βουλή των Ελλήνων, το νομοσχέδιο του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, στο οποίο συμπεριλήφθηκαν με τη μορφή τροπολογίας σημαντικές ρυθμίσεις για την βαθμολογική και οικονομική εξέλιξη των Αξιωματικών του Π.Σ.

Η ΕΑΠΣ από την πρώτη στιγμή που εντόπισε το πρόβλημα του κορεσμού της ιεραρχικής πυραμίδας του Π.Σ. κυρίως στους βαθμούς του Επιπυραγού και Αντιπυράρχου, ανέλαβε την πρωτοβουλία να προωθήσει σχετική νομοθετική ρύθμιση που μειώνει κατά 2 χρόνια τον ελάχιστο χρόνο για την προαγωγή στους βαθμούς του Αντιπυράρχου και Πυράρχου.

Στο σημείο αυτό θα πρέπει να ευχαριστήσουμε την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας που κατανόησε από την πρώτη στιγμή το ζητούμενο και προώθησε παρά τις όποιες αντιξοότητες και συγκυρίες το θέμα μας. Το ανωτέρω είχε ως αποτέλεσμα χθες βράδυ 7 Φεβρουαρίου 2023 μετά από την εισήγηση του κ. Υφυπουργού Ευάγγελου Τουρνά να ψηφιστεί η εν λόγω ρύθμιση που θα ωφελήσει 158 Αξιωματικούς.

Με την ρύθμιση αυτή εξασφαλίζεται με το βέλτιστο τρόπο η βαθμολογική εξέλιξη των μεσαίων στελεχών του Πυροσβεστικού Σώματος που παρέμεναν δέσμιοι κάποιας στρεβλής διαδικασίας του παρελθόντος και επιπλέον εξασφαλίζει καλύτερες συνθήκες στο δρόμο προς την αφυπηρέτηση στο μέλλον, λαμβάνοντας υπόψη το υπάρχον ασφαλιστικό σύστημα.

Στη συνεδρίαση της Βουλής κατά την σχετική εισήγηση παραβρέθηκαν και παρακολούθησαν από πλευράς της Ε.Α.Π.Σ. ο πρόεδρος Κωνσταντίνος Τσίγκας και ο Γεν. Γραμματέας Κωνσταντίνος Ξηρόκωστας.

Αγαπητοί/ές Συνάδελφοι Αξιωματικοί,

Η Ένωση Αξιωματικών Πυροσβεστικού Σώματος συνεχίζει την συνεπή συνδικαλιστική πορεία, βασιζόμενη σε τεκμηριωμένες απόψεις και ουσιαστικές δράσεις.

Παρακολουθούμε και στηρίζουμε μέχρι τέλους κάθε δίκαιο αίτημα προς όφελος των Αξιωματικών του Πυροσβεστικού Σώματος.

Παραμένουμε προσηλωμένοι στους αγώνες οι οποίοι κερδίζονται με συνέπεια και στοχευμένες παρεμβάσεις και όχι με ευχολόγια και επικοινωνιακά πυροτεχνήματα. Συνεχίζουμε να ζούμε στον πραγματικό κόσμο και όχι στον ψηφιακό.

bloko.gr