Ασκηση ετοιμότητας για πυρκαγιά στο κτίριο του αεροδρομίου Ζακύνθου έγινε πριν από τρεις ημέρες από τη Fraport, στα πλαίσια προετοιμασίας για την επερχόμενη τουριστική περίοδο και καθώς αυτές οι ασκήσεις πρέπει να γίνονται σε τακτά χρονικά διαστήματα για να εξασκούνται οι εμπλεκόμενοι.

Η άσκηση αφορούσε εκκένωση του κτιρίου σε σύντομο χρονικό διάστημα και όλοι οι εμπλεκόμενοι στο χώροι φρόντισαν να αντιδράσουν άμεσα και αποτελεσματικά.

Αξίζει να αναφερθεί ότι τους τελευταίους μήνες, υπηρεσίες όπως η Αστυνομία και η Πυροσβεστική δεινεργούν τέτοιες ασκήσεις με σενάρια παρανομιών και έκτακτων καταστάσεων, διατηρώντας τα στελέχη τους ετοιμοπόλεμα.

Αναφορικά με την άσκηση για πυρκαγιά στο αεροδρόμιο, πρέπει να αναφερθεί πως την ίδια στιγμή της άσκησης ξέσπασε πυρκαγιά στο απέναντι χωράφι, η οποία ήταν πραγματική και κλήθηκε η Πυροσβεστική υπηρεσία για την κατάσβεσή της.

Η φωτογραφία είναι από το συμβάν και βλέπουμε τους πυκνούς καπνούς που σηκώθηκαν στον ουρανό και προκάλεσαν την άμεση επέμβαση των ανδρών της Πυροσβεστικής υπηρεσίας για να γίνει η κατάσβεση γρήγορα.

ΠΗΓΗ: ermisnews