Την πρόγνωσή του για τον καιρό του τριημέρου της Καθαράς Δευτέρας παρουσίασε ο μετεωρολόγος της ΕΡΤ Σάκης Αρναούτογλου.

Σύμφωνα με αυτή, ο καιρός θα διατηρηθεί ανοιξιάτικος με αραιές κυρίως συννεφιές και σκόνη στην ατμόσφαιρα. Μπόρες και τοπικές καταιγίδες θα σημειωθούν στα πιο βορειοδυτικά και βορειοανατολικά της χώρας.

Το Σάββατο θα έχουμε αραιές συννεφιές οι οποίες θα κινούνται από τα δυτικά προς τα ανατολικά χωρίς να δώσουν όμως κάτι ιδιαίτερο από πλευράς φαινομένων. Οι άνεμοι στρέφονται σε νοτιάδες και θα αρχίσουν σταδιακά να ενισχύονται ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο με τον υδράργυρο να φτάνει στη Θεσσαλία και στην Αττική και τους 20 με 21 βαθμούς Κελσίου.

Την Κυριακή και την Καθαρά Δευτέρα οι συννεφιές και η σκόνη στην ατμόσφαιρα θα παραμείνουν, ενώ τα όποια φαινόμενα θα περιοριστούν στα βορειοδυτικά και στα πολύ βορειοανατολικά. Οι άνεμοι θα ενισχυθούν περαιτέρω αλλά οι θερμοκρασίες θα διατηρήσουν το σκηνικό περισσότερο «ανοιξιάτικο».

Από την Τρίτη οι βροχοπτώσεις θα γίνουν πιο αξιόλογες σε μεγάλο κομμάτι της κεντρικής και της βόρειας Ελλάδας.

Στην Αττική θα επικρατήσει ηλιοφάνεια καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, με θολούρα όμως στην ατμόσφαιρα λόγω της μεταφοράς αφρικανικής σκόνης.

Προς το βράδυ θα έχουμε κάποιες αραιές συννεφιές.

Ο άνεμος νότιος, στα ανατολικά και στα ορεινά δεν αποκλείεται να φτάσει και τα 5 με 6 μποφόρ, και η θερμοκρασία θα κυμανθεί στους 7 με 17 βαθμούς Κελσίου.

Αρκετές ομίχλες και περιορισμένη ορατότητα προβλέπονται για αρκετές περιοχές της Κεντρικής Μακεδονίας τις πρωινές ώρες του Σαββάτου. Μετά το μεσημέρι ο καιρός θα ανοίξει πρόσκαιρα με κάποια αραιά σύννεφα να επιμένουν στα πιο δυτικά-βορειοδυτικά. Από αργά το βράδυ οι συννεφιές θα πυκνώσουν σε ολόκληρη την περιφέρεια.

Ο άνεμος νότιος, λίγο πιο ενισχυμένος στα ανοιχτά του Αγίου όρους στα 4 με 5 μποφόρ, και η θερμοκρασία στους 10 με 18 βαθμούς Κελσίου.