Ο ταξίαρχος εν αποστρατεία, Ευθύμιος Αμαραντίδης,  πρώην αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ, θα αναλάβει τη θέση του Περιφερειακού Συντονιστή Πολιτικής Προστασίας. Ο πρώην αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ, θα είναι ο πρώτος Περιφερειακός Συντονιστής Πολιτικής Προστασίας στη Δυτική Μακεδονία και αναμένεται να αναλάβει καθήκοντα αμέσως μετά την τοποθέτηση του η οποία αναμένεται το επόμενο διάστημα.

Περιφερειακοί  συντονιστές θα αναλάβουν  και στις 13 Περιφέρειες της χώρας, λόγω των συνθηκών και για να διαχειριστούν την πανδημία στην χώρα. Τις επόμενες ημέρες αναμένεται και επίσημα η τοποθέτηση του κ. Αμαραντίδη στην θέση του Συντονιστή, ενώ συμμετείχε στην σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε χθες παρουσία του Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας Νίκου Χαλδαλιά στο Δήμο Βοίου στην Κοζάνης

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Ευθύμιος Αμαραντίδης, αποστρατεύθηκε το Νοέμβριο του 2018 με το βαθμό του Ταξιάρχου, ενώ βρισκόταν στη θέση του Βοηθού Γενικού Διευθυντή των Αστυνομικών Υπηρεσιών της περιοχής, ενώ διετέλεσε και  ως Αστυνομικός Διευθυντής Καστοριάς.

ert.gr