Στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου, ο βουλευτής Αχαΐας της Νέας Δημοκρατίας Άγγελος Τσιγκρής, κατέθεσε Ερώτηση προς τον Υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, με την οποία ζητά τη δημιουργία δεύτερου Πυροσβεστικού Σταθμού στην Πάτρα.

Σύμφωνα με την Ερώτηση του Αχαιού βουλευτή:

“Η Αχαΐα έχει άμεση ανάγκη τη δημιουργία δεύτερου Πυροσβεστικού Σταθμού στην Πάτρα, προκειμένου να καλυφθούν αποτελεσματικά οι πολλαπλές ανάγκες του τρίτου μεγαλύτερου πολεοδομικού συγκροτήματος της χώρας που αριθμεί περισσότερους από 300.000 κατοίκους.

Να σημειωθεί ότι ο μοναδικός Πυροσβεστικός Σταθμός της Πάτρας καλείται να καλύψει –σε συνεργασία με το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Χαλανδρίτσας- τις ανάγκες δασοπροστασίας και φυσικών καταστροφών μιας περιοχής που η έκταση της ξεπερνά τα 800.000 στρέμματα.

Η μείωση του αριθμού των εποχικών υπαλλήλων έχει ως αποτέλεσμα η Υπηρεσία να υπολειτουργεί και οι ανάγκες σε προσωπικό να καθίστανται πλέον ασφυκτικές.

Η έλλειψη προσωπικού, αν συνδυαστεί με την παλαιότητα των δασικών πυροσβεστικών οχημάτων και τις συχνές βλάβες που τα θέτουν εκτός λειτουργίας, καθιστούν δυσχερή την εφαρμογή του εκάστοτε επιχειρησιακού σχεδιασμού.

Πρέπει να ανταποκριθούμε άμεσα στο αίτημα της τοπικής κοινωνίας για παροχή υπηρεσιών πυρασφάλειας και πυροπροστασίας με τη δημιουργία δεύτερου Πυροσβεστικού Σταθμού στην Πάτρα (στις εγκαταστάσεις του στεγασμένου περιπολικού) και να διαθέσουμε το ανάλογο προσωπικό και τα απαιτούμενα μέσα για την αποτελεσματική πυροπροστασία των πολιτών της Αχαΐα”.

Συγκεκριμένα, ο Αχαιός βουλευτής ρωτάει τον αρμόδιο Υπουργό: α) σε ποιες ενέργειες θα προβεί με σκοπό τη δημιουργία του δεύτερου Πυροσβεστικού Σταθμού στην Πάτρα και β) θα είναι έτοιμος ο δεύτερος Πυροσβεστικός Σταθμός, ενόψει της νέας αντιπυρικής περιόδου.

thebest.gr