Συνάντηση με τον υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας , κ. Χρήστο Στυλιανίδη είχε σήμερα στην Αθήνα ο Δήμαρχος Βόλου, κ. Αχιλλέας Μπέος, στη διάρκεια της οποίας συζητήθηκε το θέμα της άμεσης μετεγκατάστασης, σε μεταβατικό στάδιο, της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας από το κέντρο της πόλης σε χώρο του Πανθεσσαλικού σταδίου και μέχρι να ολοκληρωθεί ηανέγερση νέου κτιρίου σε οικόπεδο στη Νέα Ιωνία κοντά στον περιφερειακό, που έχει παραχωρήσει ο Δήμος Βόλου.

Για την προοπτική αυτή, που αντιμετωπίζεται θετικά, θα έρθει στο αμέσως προσεχές διάστημα στον Βόλο κλιμάκιο υπηρεσιακών παραγόντων τόσο του υπουργείου, όσο και της Πυροσβεστικής για να πραγματοποιήσουν αυτοψία στον προτεινόμενο χώρο στο Πανθεσσαλικό.

Επίσης από τον κ. Μπέο τέθηκε, ενόψει και της περιόδου αντιπυρικής προστασίας, και το αίτημα ενίσχυσης του Δήμου Βόλου με οικονομικούς και ανθρώπινους πόρους.

Ο Δήμος Βόλου, όπως υπογράμμισα, κάθε χρόνο λαμβάνει από μόνος του μέτρα προστασίας του περιαστικού πρασίνου, ωστόσο η τεράστια έκταση που καλύπτει, μετά και την τελευταία διοικητική αναδιάρθρωση της δομής της χώρας, με τις ιδιαιτερότητες που παρουσιάζει (αστικός ιστός, ύπαιθρος, δάση, αγροτικές καλλιέργειες, κα) δημιουργεί την ανάγκη ουσιαστικής και γενναίας ενίσχυσης εκ μέρους της Πολιτικής Προστασίας και των λοιπών συναρμοδίων Υπουργείων.

ertnews.gr