Ο Συντονιστής Επιχειρήσεων Βορείου, Νοτίου Αιγαίου και Κρήτης, Υποστράτηγος Κωνσταντίνος Θεοφιλόπουλος, από την Δευτέρα 06 Μαρτίου 2023 έως την Πέμπτη 09 Μαρτίου 2023, επισκέφτηκε τα νησιά Τήνο – Άνδρο – Μύκονο, μαζί με τον Περιφερειακό Διοικητή Νοτίου Αιγαίου, Αρχιπύραρχο Γεώργιο Βλοντζο. Κατά την διάρκεια της παραμονής του, συναντήθηκε με τους Δημάρχους, τους Έπαρχους Άνδρου και Τήνου, εκπροσώπους Σωμάτων Ασφαλείας και λοιπών Φορέων των νησιών, καθώς και με το σύνολο του προσωπικού των Πυροσβεστικών Κλιμακίων.

Στις συναντήσεις τονίστηκε από τον Συντονιστή Επιχειρήσεων Βορείου, Νοτίου Αιγαίου και Κρήτης, η αρμονική συνεργασία της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας με τους Δήμους και ειδικότερα κατά την αντιπυρική περίοδο, ενώ έγινε κατανοητό ότι όλοι οι εμπλεκόμενοι Φορείς επιθυμούν να πορευθούν στη βάση της συνεργασίας και της αλληλοϋποστήριξης, για την αποτελεσματικότερη θωράκιση των νησιών σε ζητήματα Πολιτικής Προστασίας.

Ιδιαίτερο βάρος δόθηκε στην προστασία των Ιστορικών Κέντρων κάθε νησιού. Πιο συγκεκριμένα έγιναν αναφορές για την αναγκαιότητα συνεργασίας μεταξύ Δήμων και Πυροσβεστικής Υπηρεσίας για την εκπόνηση Επιχειρησιακών Σχεδίων.

Οι Δήμαρχοι ευχήθηκαν στο νέο Συντονιστή Επιχειρήσεων και στο νέο Περιφερειακό Διοικητή καλή επιτυχία στα νέα τους καθήκοντα και τους διαβεβαίωσαν ότι οι Δήμοι θα βρίσκονται στη διάθεση τους με τις υπηρεσίες τους, με σκοπό την ασφάλεια των δημοτών, την προστασία της περιουσίας τους, καθώς και του φυσικού περιβάλλοντος.

samos24.gr