Σωστή οργάνωση και εξαιρετική συνεργασία μεταξύ των πυροσβεστών, είναι μερικά μόνο από τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν κατά την διάρκεια της χθεσινής άσκησης ετοιμότητας της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αμαλιάδας στους χώρους της γνωστής βιομηχανίας «Κύκνος ΑΕ» που εδρεύει στα Σαβάλια.

Πρόκειται για την ετήσια άσκηση της υπηρεσίας, την οποία και επόπτευαν τόσο ο Διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ηλείας, Αρχιπύραρχος Βασίλης Σολδάτος, όσο και ο Διοικητής Π.Υ. Αμαλιάδας, Αντιπύραρχος Κωνσταντίνος Χριπάτσιος.

Το σενάριο της άσκησης έκανε λόγο για εκδήλωση πυρκαγιάς σε υλικά συσκευασίας στον αποθηκευτικό χώρο της βιομηχανίας στο βορειοδυτικό τμήμα. Η φωτιά επεκτάθηκε στα υλικά που υπάρχουν αποθηκευμένα σε μεγάλη ποσότητα για τις ανάγκες της βιομηχανίας και λόγω της φύσης των καιόμενων υλικών, έχει γεμίσει ο χώρος της αποθήκης επιπέδου με καπνό που επεκτείνεται σε ολόκληρο το βορειοδυτικό τμήμα. Στο χώρο πλησίον αποθήκης βρισκόταν εργαζόμενος, όπου επιχειρώντας να εξέλθει της εξόδου κινδύνου στα δυτικά, λόγω πυκνού καπνού και περιορισμένης ορατότητας χτυπά και τραυματίζεται, ενώ ταυτόχρονα χάνει τις αισθήσεις του εισπνέοντας καπνό.

Η πυρκαγιά γίνεται άμεσα αντιληπτή από το αυτόματο σύστημα ανίχνευσης και ηχεί το προειδοποιητικό σήμα πυρκαγιάς. Ενεργοποιείται άμεσα η Ομάδα Πυροπροστασίας της επιχείρησης και η Πυροσβεστική Υπηρεσία Αμαλιάδας. Η Π.Υ. Αμαλιάδας συμμετείχε με τρία οχήματα και δώδεκα πυροσβέστες. Στην άσκηση συμμετείχε και ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός.

ertnews.gr