Παρουσία του Προϊσταμένου Κλάδου Επιχειρήσεων του Π.Σ. Υποστράτηγου Αθανάσιου Μπαλάφα, πραγματοποιήθηκε σήμερα Δευτέρα 03 Απριλίου 2023 η απονομή πτυχίων δυτών δημόσιας ασφάλειας στα στελέχη της Ομάδας Υποβρυχίων Διασώσεων (Ο.Υ.Δ.) της 1ης ΕΜΑΚ, στις εγκαταστάσεις της Μονάδας στον Ασπρόπυργο Αττικής. Τα πτυχία των ειδικοτήτων δύτης ολοπρόσωπης μάσκας, στεγανής στολής και πάροχος οξυγόνου έκτακτης ανάγκης, απένειμε στους δύτες, ο περιφερειακός διευθυντής της PADI στην Ελλάδα, Κωνσταντίνος Τριανταφύλλου, ο οποίος εξέφρασε το θαυμασμό και την ευγνωμοσύνη του, για το διασωστικό έργο που επιτελεί η 1η ΕΜΑΚ στον τομέα της έρευνας και διάσωσης σε ξηρά και θάλασσα.

Τα πτυχία του ειδικού διασώστη επιπέδου 1 και τα διακριτικά του σχολείου της Dive Rescue International, απένειμε στους δύτες, ο εκπαιδευτής τους Αλέξανδρος Μαλαγάρης, ο οποίος ευχαρίστησε τους δύτες και τη διοίκηση της Μονάδας για την εμπιστοσύνη που του έδειξαν και την επιλογή του συγκεκριμένου προγράμματος για τη προκεχωρημένη καταδυτική εκπαίδευση της Ομάδας Υποβρυχίων Διασώσεων (Ο.Υ.Δ.).

Στη συνέχεια, ο Προϊστάμενος Κλάδου Επιχειρήσεων του Π.Σ. Υποστράτηγος Αθανάσιος Μπαλάφας, τόνισε ότι «… η σημασία της μετεκπαίδευσης των Πυροσβεστών συμβάλει τα μέγιστα στην επιχειρησιακή τους ετοιμότητα κυρίως με την εφαρμογή νέων δεξιοτήτων στο πεδίο», ενώ ο διοικητής της 1ης ΕΜΑΚ, και οι αποφοιτήσαντες, εξέφρασαν την ικανοποίηση τους για τις γνώσεις, τις εμπειρίες και τις νέες επιχειρησιακές δυνατότητες που τους προσφέρει η εκπαίδευση στη κατάδυση δημόσιας ασφάλειας.

Η τελετή απονομή πτυχίων δυτών δημόσιας ασφάλειας στα στελέχη της Ομάδας Υποβρυχίων Διασώσεων (Ο.Υ.Δ.) της 1ης ΕΜΑΚ ολοκληρώθηκε με βραβεύσεις τόσο του Προϊσταμένου Κλάδου Επιχειρήσεων του Π.Σ. Υποστράτηγου Αθανάσιου Μπαλάφα, όσο και του Διοικητή της 1ης ΕΜΑΚ Αρχιπύραρχου Χρήστου Σημιακάκη για τη συμβολή τους στην ανάπτυξη της κατάδυσης δημόσιας ασφάλειας στην Ελλάδα.

Απονομή πτυχίων δυτών δημόσιας ασφάλειας στα στελέχη της Ομάδας Υποβρυχίων Διασώσεων της 1ης ΕΜΑΚ