Συνεργασία των πυροσβεστών, καίρια επέμβαση στην περίπτωση ενός συμβάντος και υψηλό επίπεδο εμπειρίας σε ότι αφορά την καταστολή μιας πυρκαγιάς, ήταν ορισμένα από τα στοιχεία που αναδείχθηκαν από τη μεγάλη άσκηση ετοιμότητας της Πυροσβεστικής στους χώρους της Δομής Φιλοξενίας «Αγίας Φιλοθέης» στον Πύργο.

Η άσκηση έγινε πριν την επίσημη έναρξη της αντιπυρικής περιόδου ώστε να διαπιστωθεί το επίπεδο ετοιμότητας της υπηρεσίας αλλά και η συνεργασία των μελών της, με την εποπτεία αυτής να έχουν ο Διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ηλείας Βασίλης Σολδάτος, ο Διοικητής Π.Υ. Πύργου Γιώργος Κωνσταντακόπουλος και ο Υποδιοικητής της Π.Υ. Πύργου Νίκος Σμαρνάκης.

Σε ότι αφορά το σενάριο της άσκησης, σύμφωνα με αυτό εκδηλώθηκε πυρκαγιά στον πρώτο όροφο της Δομής και σε δωμάτιο διαμονής στο νότιο τμήμα του κτηρίου, όπου η πυρκαγιά κατέκλυσε το χώρο με καπνό, επεκτάθηκε άμεσα σε τμήμα του πρώτου και δευτέρου ορόφου, λόγω της φύσης των καιόμενων υλικών (στρώματα, κουβέρτες, σεντόνια κ.α.).

Η πυρκαγιά έγινε άμεσα αντιληπτή από το αυτόματο σύστημα ανίχνευσης, ήχησε το προειδοποιητικό σήμα πυρκαγιάς και ενεργοποιήθηκαν άμεσα οι ομάδες πυροπροστασίας της Δομής και η Πυροσβεστική Υπηρεσία Πύργου.

Άσκηση ετοιμότητα για πυρκαγιά σε Δομής Φιλοξενίας στον Πύργο Ηλείας

ertnews.gr