Μια πολύ δύσκολη άσκηση εκτέλεσε με επιτυχία η Πυροσβεστική Υπηρεσία Μακρακώμης το πρωί της Μεγάλης Δευτέρας 10 Απριλίου 2023, πλησίον των εγκαταστάσεων του πρατηρίου υγρών καυσίμων ΕΚΟ στον παράδρομο του 24ου χλμ επαρχιακής εθνικής οδού Λαμίας – Καρπενησίου, στο Καστρί του Δήμου Μακρακώμης.

Το σενάριο ήθελε σύγκρουση βυτιοφόρου οχήματος με επιβατηγό και εγκλωβισμένο άτομο. Συγχρόνως περιλάμβανε εκδήλωση πυρκαγιάς στο αυτοκίνητο αλλά και διαρροή καυσίμου με μία ακόμη εστία πυρκαγιάς.

Την άσκηση παρουσίασε στους παρευρισκόμενους ο Διοικητής της Π.Υ. Μακρακώμης Αντιπύραρχος Βασίλης Τραγουλιάς, παρουσία του Διοικητή της Περιφερειακής Πυροσβεστικής Διεύθυνσης Στερεάς Ελλάδας, Αρχιπύραρχου Σίμου Αποστόλου, ο οποίος διατύπωσε την ικανοποίησή του για την υψηλή ετοιμότητα των στελεχών της πυροσβεστικής υπηρεσίας, υπογραμμίζοντας την αναγκαιότητα ύπαρξης τέτοιων περιφερειακών υπηρεσιών, που καλύπτουν μεγάλες και δύσκολες περιοχές.

Παρόντες επίσης, ο Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας Δήμου Μακρακώμης Αλέξανδρος Υφαντής, ο Αντιδήμαρχος Παναγιώτης Κοντογεώργος, ο υπεύθυνος Πολιτικής Προστασίας Περιφέρειας Στερεάς Πολύζος Ζωής, Αξιωματικοί της Πυροσβεστικής, καθώς και πληρώματα της Αστυνομίας και του ΕΚΑΒ που συμμετείχαν επίσης στην άσκηση.

Άσκηση της Π.Υ. Μακρακώμης - Σύγκρουση βυτιοφόρου - ΙΧ με εκδήλωση πυρκαγιάς και εγκλωβισμένο άτομο

lamiareport.gr