Μεγάλη δασική πυρκαγιά σε τουριστική περιοχή στα Ανατολικά Πυρηναία της Γαλλίας.

Για τον περιορισμό και την κατάσβεση των φλογών αυτής της πυρκαγιάς κοντά στο Banyuls-sur-Mer, σχεδόν 360 πυροσβέστες κινητοποιήθηκαν επί τόπου. Ορισμένα σπίτια έχουν ήδη εκκενωθεί.

Το καλοκαίρι δεν έχει φτάσει ακόμη, αλλά η ξηρασία είναι ήδη αισθητή. Αυτή την Κυριακή 16 Απριλίου, μια σφοδρή πυρκαγιά που υποδαυλίστηκε από τους ανέμους έχει ήδη καταστρέψει 550 εκτάρια βλάστησης, σύμφωνα με τη νομαρχία των Πυρηναίων-Οριεντάλ.

Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε το πρωί στα υψώματα της πόλης Cerbère, καθώς και στο Banyuls-sur-Mer, και χρειάστηκε η επέμβαση “360 πυροσβεστών που δίνουν μάχη για την προστασία του πληθυσμού και τον καθορισμό της πυρκαγιάς”. Η πυροσβεστική υπηρεσία ανακοίνωσε επίσης ότι επεμβαίνει σε “πυρκαγιές βλάστησης”.

Ενισχύσεις από την Οξιτανία και την Καταλονία

Πυροσβέστες από τις περιοχές Aude, Ariège, Tarn, Haute-Garonne και Hérault, καθώς και μια φάλαγγα θαλάσσιων πυροσβεστών από τη Μασσαλία, έχουν κληθεί ως ενισχύσεις. Οι βομβαρδιστές από τη νότια Καταλονία συνεργάστηκαν επίσης με τους Γάλλους ομολόγους τους (25 ομάδες εδάφους, 63 άνδρες). Έξι πυροσβεστικά αεροσκάφη παρενέβησαν.