Με δύο πυροσβεστικά ελικόπτερα θωρακίζεται από αέρος η Κρήτη τη φετινή αντιπυρική περίοδο, που αρχίζει επισήμως την 1η Μαΐου.

Στη συνεδρίαση του Συντονιστικού Νομαρχιακού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας στα Χανιά, που έλαβε χώρα την Παρασκευή, 28 Απριλίου, ο Συντονιστής Επιχειρήσεων Βορείου – Νοτίου Αιγαίου και Κρήτης του Πυροσβεστικού Σώματος, υποστράτηγος Κωνσταντίνος Θεοφιλόπουλος, τόνισε ότι καθορίζεται το πλαίσιο των δράσεων και συνεργασιών, ώστε το φετινό καλοκαίρι να κυλήσει με τις λιγότερες δυνατόν πυρκαγιές στο νησί και σε όλη την επικράτεια.

Με τις ίδιες δυνάμεις πάντως, επίγειες και εναέριες, η Πυροσβεστική Υπηρεσία θα επιχειρήσει κατά την φετινή αντιπυρική περίοδο στην Κρήτη. Θέμα χρόνου είναι σύμφωνα με τον κ. Θεοφιλόπουλο, η εγκατάσταση των δύο πυροσβεστικών ελικοπτέρων σε Χανιά και Ηράκλειο.

Για μεν τα Χανιά προβλέπεται η αποστολή ελικοπτέρου τύπου Erickson, το οποίο διαθέτει μία σειρά πλεονεκτημάτων, όντας ικανό να εκτελέσει με μοναδική ακρίβεια την ρίψη του νερού, ακριβώς εκεί που χρειάζεται. Εξ αιτίας του πλούσιου ορεινού όγκου του νομού και του ιδιαίτερου ανάγλυφου του εδάφους, θεωρείται ως το πιο αποτελεσματικό. Για δε το Ηράκλειο, προβλέπεται η εγκατάσταση άλλου τύπου πυροσβεστικού ελικοπτέρου.

neakriti.gr