Καιρός: Νέα κακοκαιρία από Τετάρτη με καταιγίδες – Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν.

Βροχερός θα παραμείνει ο καιρός τοπικά και την Τρίτη με τα φαινόμενα να εντείνονται την Τετάρτη όπου αναμένονται ισχυρές καταιγίδες σε σειρά περιοχών.

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με τη μετεωρολόγο της ΕΡΤ Νικολέτα Ζιακοπούλου, την Τρίτη περιμένουμε αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές στα δυτικά, τα κεντρικά και τα νότια. Το βράδυ τα φαινόμενα στο Ιόνιο θα ενταθούν. Οι άνεμοι από ανατολικές διευθύνσεις 4 με 6 και στο νότιο Ιόνιο 7 με 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία το μεσημέρι θα φτάσει τους 20 με 22 βαθμούς, στο ανατολικοί Αιγαίο και τους 24.

Στην Αττική ο καιρός αναμένεται να έχει βροχές από το απόγευμα και μετά. Οι άνεμοι ανατολικοί έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 12 έως 22 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη θα έχουμε αρκετή συννεφιά. Οι άνεμοι γενικά ασθενείς. Η θερμοκρασία από 10 έως 21 βαθμούς.

Την Τετάρτη έρχεται νέα κακοκαιρία καθώς θα σημειωθούν βροχές και ισχυρές καταιγίδες κυρίως στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά. Οι άνεμοι νοτιοανατολικοί 5 με 7 μποφόρ, η θερμοκρασία θα πέσει αισθητά στις περιοχές των βροχών.

Τέλος, όσον αφορά το διήμερο Πέμπτη και Παρασκευή, αναμένονται και πάλι καταιγίδες που όμως θα είναι τοπικές και μικρότερες σε ένταση.

Οι άνεμοι την Παρασκευή θα γίνουν βόρειοι, η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο. Το Σαββατοκύριακο ο καιρός θα παρουσιάσει σημαντική βελτίωση σταδιακά σε όλη τη χώρα.