Σε μία σεμνή αλλά ιδιαίτερα συγκινητική τελετή, που έγινε στις Πινακάτες Πηλίου, πραγματοποιήθηκε η παράδοση ενός πλήρως εξοπλισμένου πυροσβεστικού οχήματος δωρεά του κ. Ιωάννη Ξυνογαλά, επαναπατρισθέντα κατοίκου της περιοχής, προς την Πυροσβεστική Υπηρεσία Βόλου, προς κάλυψη των επιχειρησιακών αναγκών.

Η όλη τελετή εξελίχθηκε παρουσία των διοικητών της ΔΙ.Π.Υ.Ν. Μαγνησίας Πυράρχου κ. Ευάγγελου Λιακόπουλου, της Π.Υ. Βόλου Αντιπυράρχου κ. Νικόλαου Ιερεμία, αντιπροσωπείας Αξιωματικών και Πυροσβεστών που ανήκουν στο δυναμικό της Π.Υ. Βόλου, το Συντονιστή Πολιτικής Προστασίας Περιφέρειας Θεσσαλίας κ. Νίκο Μιχαλάκη, τον Αντιδήμαρχο Πολιτικής Προστασίας Δ. Ν. Πηλίου κ. Δημήτρη Ραμματά, λοιπών εκπροσώπων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, αλλά και κατοίκων της περιοχής που με την παρουσία τους θέλησαν να ευχαριστήσουν τον κ. Ι. Ξυνογαλά για την δωρεά του προς την Πυροσβεστική Υπηρεσία, που αντικατοπτρίζεται και ως προσφορά στον τόπο καταγωγής του.

Ο κ. Λιακόπουλος στη σύντομη ομιλία του ευχαρίστησε θερμά τον κ. Ι. Ξυνογάλα, τον οποίο εξήρε για την πρωτοβουλία του να προσφέρει ένα πλήρως εξοπλισμένο πυροσβεστικό όχημα, εργαλείο πολύτιμο για την εκτέλεση του πυροσβεστικού έργου, κυρίως στην προσπάθεια διάσωσης του δασικού πλούτου της περιοχής, καθώς πρόκειται για ένα σύγχρονο όχημα, μικρό και ευέλικτο, αλλά και όπου αλλού προκύψει υπηρεσιακή ανάγκη. Ο κ. Λιακόπουλος ολοκλήρωσε την ομιλία του ευχόμενος το παράδειγμα του κ. Ι. Ξυνογαλά να βρει και άλλους μιμητές. Χαρακτηριστικά ανέφερε:

“Είμαστε ευγνώμονες προς το πρόσωπο του κ. Ξυνογαλά καθώς με την προσφορά του πυροσβεστικού οχήματος προς την Υπηρεσία μας ενισχύει τις δυνατότητες εκτέλεσης του πυροσβεστικού έργου και την ανανέωση του στόλου των οχημάτων.

Το όχημα αυτό, πρόκειται να χρησιμοποιηθεί από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Βόλου με  κύριο έργο την περιπολία εντός δασικών εκτάσεων για την καταπολέμηση των δασικών πυρκαγιών εν τη γενέσει τους, καθώς είναι όχημα εκτός δρόμου, μικρό και ευέλικτο. Οι δυνατότητές του και τα τεχνικά χαρακτηριστικά του εξασφαλίζουν αποτελεσματικότητα που κατά συνέπεια, θα συμβάλλουν ουσιαστικά  στην υπερπροσπάθεια διάσωσης των δασών μας.

Το καινούργιο αυτό όχημα θα βοηθήσει στην εν γένει καλύτερη θωράκιση της περιοχής μας όσον αφορά την αντιμετώπιση συμβάντων στα οποία καλούμαστε να φέρουμε εις πέρας είτε πρόκειται για δασικές και αστικές πυρκαγιές είτε για παροχή βοηθείας στον συμπολίτη που προστρέχει στην Πυροσβεστική Υπηρεσία.

Ευχαριστούμε για μια ακόμη φορά τον κ. Ξυνογαλά , οι οποίος στέκεται αρωγός και συνοδοιπόρος στο απαιτητικό και επικίνδυνο έργο του Πυροσβεστικού Σώματος.

Κύριε Ξυνογαλά να είστε καλά και μακάρι το παράδειγμά σας να βρει και άλλους μιμητές! “

Από την πλευρά του ο κ. Ι. Ξυνογαλάς, έντονα συγκινημένος, αφού ευχαρίστησε για τα αναμνηστικά δώρα που του προσφέρθηκαν, ήτοι μια τιμητική πλακέτα, μια σημαία του Πυροσβεστικού Σώματος, αλλά κι ένα τζόκεϊ της στολής του μάχιμου πυροσβέστη, δήλωσε ότι δεν περίμενε μια τόσο μικρή πράξη για εκείνον, να έχει τόσο τεράστιο αντίκτυπο κι ολοκλήρωσε χαριτολογώντας όταν ανέφερε φορώντας το πυροσβεστικό τζόκεϊ, ότι “το μόνο που απομένει είναι να πάρω στα χέρια και την πυροσβεστική μάνικα…”

thenewspaper.gr