Ολοσχερώς καταστράφηκε αγροτική αποθήκη στη Φοινικιά Ηρακλείου από πυρκαγιά που εκδηλώθηκε λίγο πριν από τις 11 το πρωί και κινητοποίησε ισχυρή δύναμη της Πυροσβεστικής.

Η πυρκαγιά προκλήθηκε από αδιευκρίνιστη μέχρι στιγμής αιτία σε πρόχειρη αποθήκη από λαμαρίνες εντός κτήματος, στην οποί υπήρχε ένα τρακτέρ, αγροτικά εργαλεία, αλλά και φιάλες οξυγόνου, τις οποίες, σύμφωνα με τα όσα ανέφεραν στην ΕΡΤ πηγές της Πυροσβεστικής, ο ιδιοκτήτης πρόλαβε και απομάκρυνε εγκαίρως.

Ο ίδιος ήταν εκείνος που ειδοποίησε την Πυροσβεστική. Επί τόπου έσπευσαν 5 οχήματα με 15 πυροσβέστες που γρήγορα έθεσαν υπό πλήρη έλεγχο την πυρκαγιά, πριν επεκταθεί. Ωστόσο, οι φλόγες πρόλαβαν και κατέστρεψαν ολοσχερώς τόσο την πρόχειρη κατασκευή όσο και τα μηχανήματα και εργαλεία που υπήρχαν στο εσωτερικό της. Περίοικοι ανέφεραν εκρήξεις, οι οποίες από αρμόδιες πηγές αποδίδονται πιθανά στην καύση των ελαστικών του τρακτέρ.

Τα αίτια της πυρκαγιάς ερευνά το Ανακριτικό Τμήμα της Πυροσβεστικής, ενώ στο σημείο παραμένει ένα όχημα για το ενδεχόμενο αναζωπύρωσης.