Καιρός: Κύμα ζέστης αυτή την εβδομάδα – Θα φτάσει τους 36 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία

19/06/2023
by
Καιρός: Κύμα ζέστης αυτή την εβδομάδα – Θα φτάσει τους 36 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία

Ο μετεωρολόγος Κλέαρχος Μαρουσάκης προειδοποιεί για 36άρια αυτή την εβδομάδα, με το καλοκαίρι να μπαίνει και επίσημα, μετά από μέρες έντονης κακοκαιρίας.

Σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία που δημοσιεύει ο Κλέαρχος Μαρουσάκης, μέσω του λογαριασμού του στο Facebook, τις αμέσως επόμενες ημέρες οι θερμοκρασίες θα κινηθούν γύρω στους 34-36 βαθμούς Κελσίου – και ίσως και παραπάνω.

Καιρός: Πού θα καταγραφούν οι υψηλότερες θερμοκρασίες
Οι μεγαλύτερες θερμοκρασίες θα καταγραφούν σε κλειστές περιοχές της δυτικής ηπειρωτικής χώρας, στον Θεσσαλικό – αργολικό κάμπο – προς τη Μεσσηνία, τη Λακωνία, το εσωτερικό της κεντρικής Μακεδονίας, αλλά και στο εσωτερικό νησιών του νοτιοανατολικού Αιγαίου.

Αιτία για την εξέλιξη αυτή, είναι η μετατόπιση μιας πολύ θερμής αέριας μάζας από τις ακτές της βόρειας Αφρικής προς την περιοχή μας που οδηγούν τις θερμοκρασίες σε κανονικά, για την εποχή, επίπεδα.

Ωστόσο, η αστάθεια του καιρού αναμένεται να επιμείνει σε βουνά της ηπειρωτικής χώρας αργά τα απογεύματα. Ταυτόχρονα μέσα στο Αιγαίο και τα ανατολικά ηπειρωτικά θα επικρατήσει τοπικά ισχυρός βοριάς, που από τη μια θα δροσίζει από την άλλη όμως θα αυξάνει τον κίνδυνο πυρκαγιάς.

Καταλήγοντας, ο μετεωρολόγος επισημαίνει πως οι αστάθειες μπορεί να παρέρχονται αλλά δεν είναι βέβαιο ότι δεν θα επιστέψουν.

Don't Miss

Βράβευση των Πυροσβεστών του Κλιμακίου Κυθήρων που συμμετείχαν στην διάσωση ανθρωπίνων ζωών στο Διακόφτι Κυθήρων

Βράβευση των Πυροσβεστών του Κλιμακίου Κυθήρων που συμμετείχαν στην διάσωση ανθρωπίνων ζωών στο Διακόφτι Κυθήρων

Την Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2022 στον αίθριο χώρο του Υπουργείου
Πυρκαγιά σε προθάλαμο καφετέριας στο Περιστέρι

Πυρκαγιά σε προθάλαμο καφετέριας στο Περιστέρι

Πυρκαγιά μικρής ευτυχώς έκτασης ξέσπασε σε προθάλαμο καφετέριας στην οδό