Από τη διοίκηση του Βοτανικού Κήπου Διομήδους λάβαμε την παρακάτω ενημέρωση:

Σημαντική πρωτοβουλία της Δημοτικής Αρχής αποτελεί η στελέχωση του πυροφυλακίου στο όρος Αιγάλεω σε κορυφή νότια της Μονής Δαφνίου.

Το πυροφυλάκιο τοποθετήθηκε προ ετών από τον Βοτανικό Κήπο Διομήδους και ανακατασκευάστηκε πλήρως πρόσφατα.

Βρίσκεται σε εξαιρετικά σημαντική θέση με μεγάλο εύρος περιοχής παρατήρησης των δασικών εκτάσεων του δυτικού λεκανοπεδίου της Αθήνας.

Στο σημείο έχει τοποθετηθεί και δεξαμενή υδροληψίας η οποία πληρώθηκε πρόσφατα.

Την πρωτοβουλία για την αναβάθμιση των εγκαταστάσεων έλαβε η διοίκηση του Βοτανικού Κήπου και για την στελέχωση ο Δήμος Χαϊδαρίου, ενώ η όλη προσπάθεια αναβαθμίζει σημαντικά την ικανότητα έγκαιρης αναγγελίας πυρκαγιάς στην ευρύτερη περιοχή μας.

Κατά την χθεσινή πρώτη ημέρα έναρξης των βαρδιών έγινε επίσκεψη στο σημείο ομάδας αποτελούμενης από τον Διοικητή και τον Υποδιοικητή του Β΄ Πυροσβεστικού Σταθμού Αθηνών Γεώργιο Μπαλαούρα και Δημήτρη Τσατσαρώνη, την Αντιδήμαρχο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Χαϊδαρίου Κωνσταντίνα Χρονοπούλου, το στέλεχος της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Γιώργο Μπρουσκάκη και εκπρόσωπο του Βοτανικού Κήπου Διομήδους.

Σε σύσκεψη που προηγήθηκε αποφασίστηκε η στήριξη του σημείου πυροφύλαξης με συχνές περιπολίες από τους συνεργαζόμενους φορείς.

xaidarisimera.gr