Για τρίτη συνεχόμενη ημέρα η Ελλάδα φλέγεται. Τέσσερα είναι τα μεγάλα μέτωπα που έχει να αντιμετωπίσει η Πυροσβεστική σε Δυτική Αττική, Λουτράκι, Σπάρτη και Ρόδο.

Μάχη με τις φλόγες δίνουν για τρίτη συνεχόμενη ημέρα πυροσβέστες, εθελοντές, κάτοικοι, με τα μεγάλα μέτωπα να είναι τέσσερα: Δυτική Αττική, Λουτράκι, Σπάρτη και Ρόδος, ενώ 66 δασικές πυρκαγιές ξέσπασαν το τελευταίο 24ωρο.

Καταστροφή δασικών εκτάσεων και οικιών, εκκενώσεις περιοχών, νεκρά ζώα και απελπισμένοι κάτοικοι είναι το αποτέλεσμα των πυρκαγιών που μαίνονται, με τις πυρομετεωρολογικές συνθήκες να είναι απειλητικές και για την Πέμπτη.

Στη Δυτική Αττική, όπως φαίνεται και στον σκιαγραφημένο χάρτη, υπάρχουν ενεργά μέτωπα. Για την αντιμετώπισή τους επιχειρούν ισχυρότατες πυροσβεστικές δυνάμεις.

Στο Λουτράκι, σύμφωνα με την ενημέρωση της Πυροσβεστικής, η κατάσταση είναι πολύ καλή αφού η φωτιά έχει οριοθετηθεί. Ωστόσο εξακολουθούν να υπάρχουν εστίες στην περιοχή της πυρκαγιάς οι οποίες αντιμετωπίζονται από τις επίγειες δυνάμεις.

Ο δήμαρχος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων, Γιώργος Γκιώνης δήλωσε στο in ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα αυτή την ώρα είναι πάνω από τη Γλυκιά Ζωή όπου δίνουν μάχη οι πυροσβέστες.

Στη Σπάρτη όπου η πυρκαγιά ξεκίνησε από το Λευκόχωμα έχουν διατεθεί έξι αεροσκάφη ένα ελικόπτερο.

Στη Ρόδο τα πύρινα μέτωπα είναι ανεξέλεγκτα. Η πυρκαγιά εξελίσσεται στο κεντρικό δασικό οικοσύστημα του νησιού, επιχειρούν ισχυρές επίγειες δυνάμεις και από αέρος, πέντε αεροσκάφη και τέσσερα ελικόπτερα.

in.gr