Μάχη με τις αναζωπυρώσεις δίνουν αυτή την ώρα οι δυνάμεις τις πυροσβεστικής στη Δυτική Αττική η οποία καίγεται για τέταρτη ημέρα.

Επίγειες και εναέριες δυνάμεις επιχειρούν διαρκώς, με σκοπό να περιορίσουν τα πύρινα μέτωπα, ωστόσο σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, υπάρχει μεγάλη αναζωπύρωση ανάμεσα σε Μάνδρα και Μέγαρα.

Σύμφωνα με το μήνυμα του 112, όσοι βρίσκονται σε Άγιο Σωτήρα, Παλαιοκούνδουρα, Πανόραμα Μάνδρας και Παλαιοχώρι καλούνται να εκκενώσουν προς Οινόη.

Για το πύρινο μέτωπο που καίει αυτή την ώρα την περιοχή του Αγίου Σωτήρα στην Μάνδρα μίλησε στο enikos.gr ο δήμαρχος Μάνδρας – Ειδυλλίας Χρήστος Στάθης, ο οποίος μεταξύ άλλων ανέφερε ότι απειλούνται κατοικημένες περιοχές από τις συνεχείς αναζωπυρώσεις.

«Οι αναζωπυρώσεις είναι συνεχείς, ενώ αυτή την ώρα η φωτιά μαίνεται ανεξέλεγκτη στην περιοχή του Αγίου Σωτήρα. Απειλούνται σπίτια από τις φλόγες στην περιοχή», είπε ο κ. Στάθης και πρόσθεσε ότι πνέουν δυνατοί άνεμοι στο σημείο.

Από την πλευρά του, ο Δήμαρχος Μεγαρέων Γρηγόρης Σταμούλης ανέφερε με δηλώσεις του στο enikos.gr ότι το πύρινο μέτωπο στην περιοχή των Μεγάρων είναι υπό έλεγχο υπογραμμίζοντας ότι οι φλόγες κινούνται απειλητικά προς την περιοχή της Μάνδρας.

Πυρκαγιές: Μεγάλη αναζωπύρωση μεταξύ Μεγάρων και Μάνδρας - Εκκένωση τεσσάρων οικισμών