Μεγάλη είναι η αναζωπύρωση της φωτιάς που σημειώνεται αυτή την ώρα σε Σέσκλο, Άγιο Γεώργιο Φερών και Μεγάλη Βελανιδιά, στη Μαγνησία, ενώ στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι, έως και 7 Μποφόρ.

Εξαιτίας των ανέμων έχει σημειωθεί μεγάλη αναζωπύρωση στο μέτωπο της πυρκαγιάς στη Μεγάλη Βελανιδιά παρά τη μάχη που δίνουν στην περιοχή επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις.

Παράλληλα, η φωτιά έχει αναζωπυρωθεί και στην περιοχή του Αγίου Γεωργίου Φερών και κατευθύνεται προς το Καστράκι και τις Μικροθήβες, όπου επίσης σπεύδουν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις

Αναζωπύρωση έχει σημειωθεί στο Σέσκλο, ανατολικά προς νοτιοανατολικά του χωριού και χαράσσεται μεγάλη ζώνη πυροπροστασίας και άμυνας με πυροσβεστικά οχήματα και πεζοπόρα τμήματα ώστε να μην προχωρήσει η φωτιά προς τον οικισμό, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Υπενθυμίζεται πως την Τετάρτη δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από τις φλόγες στη Μαγνησία. Μία γυναίκα απανθρακώθηκε σε τροχόσπιτο, ενώ ένας κτηνοτρόφος, που προσπαθούσε να σώσει τα ζώα του, βρήκε τραγικό θάνατο.

Λίγο μετά τις 17:00 και σύμφωνα με το τοπικό μέσο thenewspaper.gr, οι φλόγες έχουν φτάσει λίγο πριν την είσοδο της Νέας Αγχιάλου, ενώ σε κοντινή απόσταση βρίσκονται κατοικίες.