Αλλαγές στην ποινική μεταχείριση όσων καταδικάζονται για υποθέσεις εμπρησμών προωθεί η κυβέρνηση, κάτι που «κλείδωσε» σήμερα (3.8.2023), με αποτέλεσμα ακόμα και όσοι διαπράττουν εμπρησμό εξ αμελείας, να οδηγούνται στις φυλακές.

Σύμφωνα με τον υπουργό Δικαιοσύνης Γιώργο Φλωρίδη και τον υπουργό Πολιτικής Προστασίας και Κλιματικής Αλλαγής Βασίλη Κικίλια, οι οποίοι είχαν σήμερα συνάντηση εργασίας με αντικείμενο τη λήψη νομοθετικών και διοικητικών μέτρων, εφεξής, όσοι διαπράττουν εμπρησμό θα εκτίουν τουλάχιστον ένα μέρος της επιβαλλόμενης ποινής.

Όπως σημείωσε ο κ. Φλωρίδης, στο πλαίσιο της αναθεώρησης διατάξεων του Ποινικού Κώδικα «θα επιδιώξουμε να υποχωρήσει το αίσθημα ατιμωρησίας. Οι ποινές θα εκτίονται. Όποιος σκέφτεται μετά τις αλλαγές να παρανομήσει θα πρέπει να το σκεφτεί πολύ καλά».

Από την πλευρά του, ο κ. Κικίλιας επισήμανε ότι τα πρόστιμα που θα επιβάλλονται θα είναι υπερπολλαπλάσια ανάλογα με αυτά που επιβάλλονται για την κακοποίηση των ζώων και μπορεί να φθάνουν μέχρι και τις 30.000 ευρώ.

newsit.gr