Δύσκολη παραμένει η κατάσταση στα μέτωπα της Βοιωτίας παρά την ολονύχτια μάχη με τις φλόγες που έδωσαν οι πυροσβέστες στην περιοχή. «Η φωτιά που ξεκίνησε το απόγευμα της Τετάρτης στο Στείρι Βοιωτίας παραμένει ανησυχητική» ανέφερε στην ΕΡΤ ο επιπυραγός και εκπρόσωπος Τύπου Πυροσβεστικού Σώματος, Γιάννης Αρτοποιός .

«Η περιοχή έχει εκκενωθεί και έχουν σταλεί και προειδοποιητικά μηνύματα προς τους κατοίκους του παράλληλου μετώπου, αυτά που βλέπουν προς τον Άγιο Νικόλαο» τόνισε και πρόσθεσε πως είναι δύσκολο κομμάτι γιατί αν χρειαστεί να φύγει κάποιος από εκεί δεν υπάρχουν εύκολοι τρόποι διαφυγής, υπάρχει ένας δρόμος μόνο». «Και το άλλο κομμάτι του ενεργού μετώπου είναι προς τον Ελικώνα. Είναι ένα μεγάλο μέτωπο το οποίο βρίσκεται σε εξέλιξη και εκεί θα συμβάλουν επίγεια και εναέρια μέσα» πρόσθεσε.

Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, τεράστιες εκτάσεις έχουν καεί, ενώ αυτή την ώρα η εικόνα στο μέτωπο της φωτιάς είναι καλή, πρώτη φορά από τη στιγμή που ξέσπασε η φωτιά. Το ανησυχητικό είναι πως από τις 04:00 τα ξημερώματα περίπου έχει αρχίσει να φυσάει πάρα πολύ. Η περιοχή πνίγεται ακόμη στο καπνό, είναι ένα μέτωπο σχεδόν 25 χιλιομέτρων που έκαιγε για πάρα πολλές ώρες.

Οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή δυσχεραίνουν το έργο των δυνάμεων και έχουν συμβάλλει στην εξάπλωση της φωτιάς. Στο σημείο επιχειρούν 38 πυροσβέστες με 1 ομάδα πεζοπόρου τμηματος και 16 οχήματα , ενώ από αέρος παρέχουν συνδρομή 2 ελικόπτερα.

Πυρκαγιά στη Βοιωτία: Οι ισχυροί άνεμοι δυσχεραίνουν το έργο της πυρόσβεσης