Ως αρωγός στο έργο του Πυροσβεστικού Σώματος, o Διαδριατικός Αγωγός Φυσικού Αερίου (TAP AG), προχώρησε στη δωρεά τριών (3) πλήρως εξοπλισμένων, σύγχρονων οχημάτων ISUZU PICKUP D-MAX DOUBLE CAB 4X4, αξίας περίπου 160.000€, ενισχύοντας τη δασοπυρόσβεση στη χώρα μας.

Τα οχήματα βρίσκονται ήδη στη διάθεση των Πυροσβεστικών Κλιμακίων. Ροδολίβους, Νέας Ζίχνης και Νιγρίτας, της Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Σερρών (ΔΙ.Π.Υ.Ν.) Σερρών.

Η επίσημη παράδοση της δωρεάς πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή, 10 Νοεμβρίου 2023 στις εγκαταστάσεις της ΔΙ.Π.Υ.Ν. Σερρών, παρουσία της εκπρόσωπου της εταιρείας και Διευθύντριας Κοινωνικών & Περιβαλλοντικών Επενδύσεων Βασιλικής Σωτηροπούλου, του Διοικητή της Περιφερειακής Πυροσβεστικής Διοίκησης Κεντρικής Μακεδονίας Υποστράτηγου Κωνσταντίνου Δαδούδη και του Αναπληρωτή Διοικητή της ΔΙ.Π.Υ.Ν. Σερρών Αντιπύραρχου Ανδρέα Θεοδωρίδη.

Κατά τη διάρκεια της τελετής παράδοσης των οχημάτων, η Διευθύντρια Κοινωνικών & Περιβαλλοντικών Επενδύσεων του TAP στην Ελλάδα, Βασιλική Σωτηροπούλου, δήλωσε: «Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι καθώς, χάρη στο Πρόγραμμα Κοινωνικών & Περιβαλλοντικών Επενδύσεων του TAP, παραδώσαμε στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Σερρών τρία καινούρια βοηθητικά πυροσβεστικά οχήματα 4×4. H αποστολή του Πυροσβεστικού Σώματος Ελλάδος είναι υψίστης σημασίας και είμαστε περήφανοι για τη σχέση εμπιστοσύνης που έχουμε αναπτύξει με το Σώμα τα τελευταία χρόνια. Το έργο το οποίο παραδίδουμε, εντάσσεται στο ευρύτερο πρόγραμμα Κοινωνικών και Περιβαλλοντικών Επενδύσεων του TAP, το οποίο αναπτύχθηκε κατά τη φάση της κατασκευής του αγωγού και βρίσκεται σε φάση ολοκλήρωσης».

Η τελετή παράδοσης των πυροσβεστικών οχημάτων πραγματοποιήθηκε παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Σερρών Παναγιώτη Σπυρόπουλου αλλά και στελεχών του Πυροσβεστικού Σώματος.